Sokočanin komšiju ranio u samoodbrani? Sukob zbog sječe šume

28.11.2019. 09:27
2
IZVOR: Oslobođenje

Pripadnici Policijske stanice Sokolac uhapsili su 78-godišnjeg Bogdana Mićića sa Sokoca, osumnjičenog da je pokušao ubiti 40-godišnjeg komšiju Spasoja Deliparu.

Nakon što je saslušan u Tužilaštvu Istočno Sarajevo, Mićić je odvezen u bolnicu zbog zdravstvenih problema.

Sječa šume

Mićić se, kako saznajemo, tereti da je 25. novembra u selu Kalauzovići kod Sokoca iz pištolja pucao u Deliparu i nanio mu teške povrede. Nezvanično se moglo saznati da su se njih dvojica sukobila zbog sječe šume, nakon čega je Delipara fizički nasrnuo na starca koji je u samoodbrani pucao iz pištolja.

-Povrijeđena osoba hospitalizovana je u JZU Bolnica Srbija u Istočnom Sarajevu. Nakon obavljenog uviđaja na licu mjesta policijski službenici PS-a Sokolac su na osnovu naredbe nadležnog suda, a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi osumnjičeni i tom prilikom su pronašli vatreno oružje – pušku i oko 60 metaka različitog kalibra- navode iz PU Istočno Sarajevo.

Portparol JZU Bolnica Srbija Istočno Sarajevo dr Dalibor Bošković rekao je novinarima da je povrijeđeni pacijent hospitalizovan u ovoj zdravstvenoj ustanovi i da je van životne opasnosti.

-Pacijent S. D. dovezen je u bolnicu sa prostrelnom ranom lijeve potkoljenice, zadobijenom, najvjerovatnije, od nekog vatrenog oružja. Trenutno se nalazi na ortopediji i u proceduri je dijagnostike i terapije. Pacijent je van životne opasnosti i zadržan je na liječenju u našoj bolnici- rekao je Bošković.

Krivična djela

Iz policije navode da je u toku dokumentovanje predmeta, nakon čega će tužilaštvu protiv osumnjičenog biti dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela pokušaj ubistva i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

 

Autor: Dragan Pavlović

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Micko 29.11.2019. 19:08
    Kud ces na dedu. Taj delipara ima 140 kila ogromna ljudeskara, posao da bije stara covjeka. Upuco ga u nogu pokusaj ubistva?
  • Generic placeholder image
    Periša 28.11.2019. 18:38
    Treba najoštrije kažnjavati one koji lako uptrebljavaju oružeje. Pogotovo ilegalno oružeje,upotrebiti ilegalno u šumi.
Povezane vijesti
Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija O...
Mitropolit Hrizostom: Priprema za radosni trenutak pobjede Mitropolit Hrizostom: Priprema za radosni trenutak pobjede
Pretresi u Istočnom Novom Sarajevu, jedno lice lišeno slobode Pretresi u Istočnom Novom Sarajevu, jedno lice lišeno slobode
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    7h 57m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    7h 21m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    5h 36m
    11
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    22h 5m
    1
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    7h 15m
    0