Сокочанин комшију ранио у самоодбрани? Сукоб због сјече шуме

28.11.2019. 09:27
2
ИЗВОР: Ослобођење

Припадници Полицијске станице Соколац ухапсили су 78-годишњег Богдана Мићића са Сокоца, осумњиченог да је покушао убити 40-годишњег комшију Спасоја Делипару.

Након што је саслушан у Тужилаштву Источно Сарајево, Мићић је одвезен у болницу због здравствених проблема.

Сјеча шуме

Мићић се, како сазнајемо, терети да је 25. новембра у селу Калаузовићи код Сокоца из пиштоља пуцао у Делипару и нанио му тешке повреде. Незванично се могло сазнати да су се њих двојица сукобила због сјече шуме, након чега је Делипара физички насрнуо на старца који је у самоодбрани пуцао из пиштоља.

-Повријеђена особа хоспитализована је у ЈЗУ Болница Србија у Источном Сарајеву. Након обављеног увиђаја на лицу мјеста полицијски службеници ПС-а Соколац су на основу наредбе надлежног суда, а уз сагласност тужиоца Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево извршили претрес куће и помоћних објеката које користи осумњичени и том приликом су пронашли ватрено оружје – пушку и око 60 метака различитог калибра- наводе из ПУ Источно Сарајево.

Портпарол ЈЗУ Болница Србија Источно Сарајево др Далибор Бошковић рекао је новинарима да је повријеђени пацијент хоспитализован у овој здравственој установи и да је ван животне опасности.

-Пацијент С. Д. довезен је у болницу са прострелном раном лијеве поткољенице, задобијеном, највјероватније, од неког ватреног оружја. Тренутно се налази на ортопедији и у процедури је дијагностике и терапије. Пацијент је ван животне опасности и задржан је на лијечењу у нашој болници- рекао је Бошковић.

Кривична дјела

Из полиције наводе да је у току документовање предмета, након чега ће тужилаштву против осумњиченог бити достављен извјештај за почињена кривична дјела покушај убиства и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

 

Аутор: Драган Павловић

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Micko 29.11.2019. 19:08
    Kud ces na dedu. Taj delipara ima 140 kila ogromna ljudeskara, posao da bije stara covjeka. Upuco ga u nogu pokusaj ubistva?
  • Generic placeholder image
    Periša 28.11.2019. 18:38
    Treba najoštrije kažnjavati one koji lako uptrebljavaju oružeje. Pogotovo ilegalno oružeje,upotrebiti ilegalno u šumi.
Повезане вијести
Крађа у Палама Крађа у Палама
У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    21h 53m
    0
  • Крађа у Палама
    20h 11m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    16h 38m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    19h 26m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    12h 47m
    0