Sokočanka Nikolina Krunić promovisala zbirku pjesama "Mrtva kost"

29.02.2024. 09:20
1
IZVOR: srna.rs

Sokočanka Nikolina Krunić, promovisala je u Narodnoj biblioteci Sokolac svoju prvu zbirku pjesama "Mrtva kost" i predstavila se publici etno-pjesmom, kao još jednim od talenata kojima je obdarena.

Krunićeva je rekla novinarima da je ovo njena prva zbirka pjesama, "poezije slobodnog stiha" u kojoj je sumirala stvaralaštvo od 19. do 25. godine, izdvojivši određen broj pjesama za ovu knjigu.

Ona je u rodnom gradu, kome je poklonila i prvo predstavljanje zbirke, poznata kao djevojka koja se bavi glumom, pjevanjem etno i duhovne muzike i slikanjem, što je pokazala čestim nastupima kao učenica, osnovne i srednje škole i sada kao student psihologije i političkih nauka na Palama.

Kao autor poezije učestvovala je, kako kaže, na raznim konkursima, a pjesme su joj objavljivanje u zbornicima.

Zbirka pjesama nazvana je "Mrtva kost" po najemotivnijoj i najtoplijoj pjesmi do sada, posvećenoj njenoj baki, koja je imala mrtvu kost na zglobu desne ruke, a Krunićeva takvu kost ima na grudnom košu.

Od onih koji su pomogli u pripremi zbirke, izdvojila je profesora srpskog jezika i književnosti Bojana Nikolića iz Višegrada. On je istakao da je veoma bitno šansu savremenoj poeziji i u školskim programima, uz sve poštovanje prema klasičnoj poeziji, kako bi publici ponudili nešto novo, bez prisustva straha od nepoznatog.

On je naglasio da bi zajednica trebala da prepoznaje talente i bolje podržava mlade stvaraoce, te više pažnje posveti umjetnosti.

Nikolina Krunić je rođena 1996. godine na Sokocu, gdje je završila osnovnu i srednju školu, a sada se uz studije bavi pisanjem, slikanjem i muzikom.

Komentari 1
 • Generic placeholder image
  Ja 29.02.2024. 10:16
  Svaka cast za Nikolinu.Opstina nema sluha za ovakve stvari,samo za napadanje neistomisljenika i prebacivanje nacelnikovih gresaka na druge!
Povezane vijesti
U nedjelju promocija knjige "Srpsko srce Johanovo" u Palama U nedjelju promocija knjige "Srpsko srce Johanovo" u Palama
Promovisana knjiga „...i druge priče“ Saše Kneževića u Istočnom Sarajevu Promovisana knjiga „...i druge priče“ Saše Kneževića u Istočnom Sarajevu
U četvrtak promocija knjige „...i druge priče“ Saše Kneževića U četvrtak promocija knjige „...i druge priče“ Saše Kneževića
Najčitanije
 • Mirnom šetnjom u Dobrovoljačkoj ulici obilježene 32 godine od zločina
  20h 10m
  17
 • Danas obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
  22h 59m
  0
 • Meteorolozi upozorili: Pripremite se za snijeg večeras
  13h 0m
  0
 • Nataša uspješno operisana: Oporavak zavisi i od naše pomoći (FOTO)
  10h 49m
  0
 • U toku potraga za nestalim Miodragom Cvanićem
  18h 46m
  0