Sokolac: Evidentirano 80 budućih prvačića

25.03.2021. 10:06
0
IZVOR: Srna

U Osnovnoj školi "Sokolac" do sada je evidentirano 80 budućih prvačića koji će biti upisani u aprilu i maju prema rasporedu prilagođenom epidemiološkoj situaciji o čemu će roditelji biti blagovremno informisani, rekla je Srni pedagog-psiholog u ovoj obrazovnoj ustanovi Momirka Borovčanin.

Ona je izrazila nadu da će do drugog upisnog roka u drugoj polovini avgusta biti upisano još djece u prve razrede, te dodala da je rano reći u koliko odjeljenja će biti raspoređeni.

Borovčanin je naglasila da je evidentiranje završeno prošle sedmice i da smatra da ima još djece koja će se prijaviti za upis u prvom i drugom upisnom roku.

Ona je podsjetila da se u prvi razred osnovne škole za narednu školsku godinu 2012/2022. upisuju djeca koja do kraja avgusta ove navršavaju šest godina.

Borovčanin je dodala da na zahtjev roditelja u prvi razred mogu biti upisna djeca koja do kraja 2021. godine navršavaju šest godina ukoliko stručna komisija procijeni da je spremno za to.

Prema njenim riječima, u prvi razred se mogu upisati i djeca starija od šest godina koja zbog bolesti ili drugih razloga nisu bila upisana do sada u osnovnu školu.

Evidentiranje djece je, kako kaže, vršeno isključivo putem telefona, zbog nepovoljne epidemiloške situacije.

- Imamo tradicionalno dobru saradnju sa sokolačkim Domom zdravlja, kao i sa roditeljima, tako da smo uvjereni da ćemo na vrijeme obezbijediti ljekarska uvjerenja, izvode iz matične knjige rođenih i uvjerenja o prebivalištu, što je neophodno za upis prvačića - dodala je Borovčanin.

Ona je rekla da je u školi uvedena novina, a riječ je o knjizi za praćenje razvoja i učenja djeteta.

Osnovnu školu "Sokolac" u ovoj školskoj godini pohađa više od 850 učenika.

Komentari 0
Povezane vijesti
U akciji u Sokocu prikupljeno 60 jedinica krvi U akciji u Sokocu prikupljeno 60 jedinica krvi
Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici
Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji
Najčitanije
  • Slani mafini
    8h 6m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    10h 1m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    7h 55m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    21h 4m
    3
  • Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici
    9h 14m
    0