Sokolac: Hotel "Zlatni bor" uz turističke vaučere nudi popust od 10 odsto

26.06.2020. 10:12
0
IZVOR: Srna

Sokolački hotel "Zlatni bor" kreirao je ponudu, prijavio se na javni poziv Ministarstva trgovine i turizma Srpske za korištenje turističkih vaučera i ponudio popust od 10 odsto na sadašnje cijene svojih usluga.

Direktor ovog hotela Siniša Bulajić u razgovoru za Srnu istakao je da ovaj novootvoreni hotel sa četiri zvjezdice nudi i niz zanimljivih sadržaja za goste koji se opredijele da tu potroše svoje turističke vaučere.

On dodaje da, osim osnovnih sadržaja, "Zlatni bor" raspolaže Spa-centrom sa bazenom, saunom i teretanom, uz bogatu ponudu domaće i internacionalne kuhinje.

-Spremni smo da za sve goste koji dođu kod nas uz turističke vaučere damo 10 odsto popusta, što znači da bi naš gost sa vaučerom, za tri prenoćišta sa doručkom platio 165 KM, uz mogućnost korištenja spa-centra- navodi direktor dodajući da je cijena jednokrevetne sobe sa doručkom 62 KM, a uz popust od 10 odsto je oko 55 KM.

On kaže da u troškove hotela spada i obilazak kulturno istorijskih i nacionalnih spomenika, prirodnih dobara, tri manastira na području Sokoca, te organizovani odlazak na Jahorinu ili u Sarajevo, što će biti omogućeno u dogovoru sa gostim.

Prema njegovim riječima, ovo područje je posebno zanimljivo za sportski turizam i goste-rekreativce koji uživaju u savremenom turizmu, u čistoj planinskoj sredini, zdravom načinu života i organskoj hrani.

-Nedaleko od hotela je stadion `Bara` sa obnovljenom tartan stazom i novim pratećim sadržajima, tri novoizgrađena teniska igrališta, Sportska dvorana sa pet terena na otvorenom, te trim staza kroz crnogoričnu šumu u blizini gradskog naselja- navodi direktor hotela.

On ističe da će gosti "Zlatnog bora" u okviru ovog projekta imati i pogodnost da obiđu Romanijski plato vožnjom kvadovima.

Bulajić vjeruje da će ovu priliku posebno iskoristiti gosti lovci, s obzirom na to da je nedavno otvorena sezona lova i da je na području Romanije komercijalni lov u razvoju, te ih poziva da iskoriste ovu priliku.

-Hotelijeri su najviše pogođeni pandemijom i cilj nam je da nadoknadimo izgubljeno u vrijeme zabrane rada, okupljanja i ograničenog kretanja, te vjerujemo da će na ovaj način biti ublažene posljedice nastale u prvoj fazi virusa- istakao je Bulajić.

U prilog tome navodi podatak da je prije pandemije boravak u ovam hotelu za april bila najavila atletska reprezentacija Srbije, te vikend boravak 20 gospođa iz Užica, ranijih gostiju ovog hotela.

Hotel "Zlatni bor" na Sokocu, otvoren početkom jula prošle godine, ispunjava sve uslove konkursa za projekat turističkih vaučera Ministarstva trgovine i turizma Srpske, tvrdi direktor.

Prema njegovim riječima, "Zlatni bor" zapošljava 12 radnika, kapacitet hotela je 28 ležajeva, raspolaže Spa-centrom, saunom i savremeno opremljenom teretanom, velikom baštom, kafićem, kongresnom salom za seminare kapaciteta do 90 mjesta i hotelskom bibliotekom.

Bulajić podsjeća da se Sokolac nalazi na 870 metara nadmorske visine, da je zahvaljujući raskoši visoke crnogorične šume i raznolikosti biljnih vrsta prisutna velika koncentracija ozona u vazduhu, te su turisti-rekreativci u ovom gradiću već prepoznali svoje mjesto za odmor i uživanje u blagodetima ovog kraja.

Komentari 0
Povezane vijesti
Od sutra moguće korištenje turističkih vaučera u vrijednosti od 100 KM Od sutra moguće korištenje turističkih vaučera u vrijednosti od 100 KM
Romanijsko kozarstvo Marka Nikolića Romanijsko kozarstvo Marka Nikolića
Krađa u vikendici na Sokocu Krađa u vikendici na Sokocu
Najčitanije
 • Preminula Suzana Rađen Todorić
  15h 1m
  1
 • Dodik kandidat za predsjednika Srpske, Cvijanovićeva za Predsjedništvo BiH
  16h 9m
  1
 • Utvrđena rang-lista za dodjelu 50 stipendija
  20h 2m
  0
 • Kako je Vojsci Republike Srpske 1992. godine nepravedno oduzet aerodrom Butmir
  19h 47m
  3
 • Sutra obustava saobraćaja u dijelu Istočnog Novog Sarajeva
  15h 48m
  0