Sokolac: Jak vjetar ostavio bez struje tridesetak sela

06.11.2019. 09:14
0
IZVOR: Srna

Na području Sokoca bez struje je tridesetak sela zbog jakog vjetra koji je noćas kidao dalekovodne žice i ostavio bez napona 33 trafostanice na 10-kilovoltnom dalekovodu "Kaljina", rekli su jutros Srni u elektrodistributivnoj Radnoj jedinici Sokolac.

Bez struje su potrošači u selima Pediše, Bukovik, Šahbegovići, Pusto Selo, Kaljina, Borovac, Rijeća, Medojevići, Banjalučica, Cvrčići, Bjelasovići, Gire, Poretak, Kalauzovići, Vrhovine, Bare, Zagrađe, Meljine, Mangurići, Kruševci, Pihlice, Šaševci, Ceribašići, Ivojevići, Donji i Gornji Drapnići, Išerić Brdo i Repušnate Luke.

U elektrodistributivnoj Radnoj jedinici ističu da su ekipe na terenu od ranih jutarnjih časova i da rade na otklanjanju kvarova na dalekovodu "Kaljina", ali i na mnogo prijavljenih kvarova na niskonaponskoj mreži na području opštine Sokolac, takođe prouzrokovanih jakim vjetrom.

Komentari 0
Povezane vijesti
U akciji u Sokocu prikupljeno 60 jedinica krvi U akciji u Sokocu prikupljeno 60 jedinica krvi
Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici
Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji
Najčitanije
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    9h 44m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    14h 59m
    0
  • Majdovu potvrđena suspenzija: Džudista iz Istočnog Sarajeva nije kažnjen samo zbog toga što se prekrstio
    4h 27m
    0
  • Tata u bijeloj kočiji dočekao mamu i bebu ispred porodilišta
    6h 27m
    2
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    12h 45m
    0