Sokolac: Lovci u petak dočekuju prijatelje iz Lazareva, Čačka i Višegrada

24.12.2019. 11:07
0
IZVOR: Srna

Lovci sokolačkog Udruženja "Glasinac" dočekaće u petak, 27. decembra, tridesetak prijatelja iz lovačkih društava "Lazarevo" i "Čačak" iz Srbije i Lovačkog udruženja "Panos" iz Višegrada sa kojima će se tokom vikenda družiti u lovu i na lovačkoj večeri.

Sekretar Lovačkog udruženja "Glasinac" Bojan Čortan rekao je Srni da je prijateljstvo lovaca sa Romanije i članova Lovačkog društva "Lazarevo" iz istoimenog mjesta kod Zrenjanina počelo početkom sedamdesetih godina prošlog vijeka, te je preraslo u bratimljenje, koje se i danas njeguje međusobnim posjetama i organizovanjem zajedničkog izlaska u lovišta.

Čortan je naglasio da će se ove godine gostima iz Lazareva u vikend-izlasku u lovišta na više lokacija na području Sokoca pridružiti i lovci iz Lovačkog društva "Čačak" i višegradskog Lovačkog udruženja "Panos".

Lovačka zabava planirana je za subotu, 28. decembar, oko 18.00 časova u restoranu preduzeća "Romanijaputevi" u Podromaniji kod Sokoca.

Lovačko udruženje "Glasinac" postoji više od 40 godina i broji više od 200 članova, a njegova osnovna djelatnost je uzgoj, zaštita i lov divljači.

Komentari 0
Povezane vijesti
Grupa hodočasnika iz Sokoca stigla u Nikšić Grupa hodočasnika iz Sokoca stigla u Nikšić
Ruska delegacija donijela na Novi Zejtinlik česticu "Plamena sjećanja" iz Moskve Ruska delegacija donijela na Novi Zejtinlik česticu "Plamena sjećanja" iz Moskve
Srednjoškolski centar „Vasilije Ostroški“ u ponedjeljak obilježava Dan škole Srednjoškolski centar „Vasilije Ostroški“ u ponedjeljak obilježava Dan škole
Najčitanije
  • Karling reprezentacija BiH zauzela 7. mjesto na Evropskom prvenstvu u Škotskoj
    21h 48m
    7
  • Ilidžanci – najveće žrtve i najbolji borci Republike Srpske (FOTO)
    4h 53m
    2
  • Neven Tuševljak u humanitarnoj trci na stazi Svetog Vasilija
    23h 54m
    1
  • Održan vaskršnji koncert i promovisana knjiga o crkvi u Pofalićima (FOTO)
    8h 41m
    0
  • Đoković sa kacigom izašao među navijače (VIDEO)
    5h 34m
    0