Sokolac: Načelnik Bjelica donirao zaštitnu opremu osnovnoj i srednjoj školi

11.09.2020. 09:54
0
IZVOR: opstinasokolac.net

Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj, koju je izazvao korona virus, kao i mjere koje se sprovode u svrhu zaštite od ove zarazne bolesti, veoma su otežale rad obrazovnih institucija. Srednje i osnovne škole, prosvjetni radnici i učenici suočili su se sa novim programom rada koji podrazumijeva obavezno nošenje zaštitnih maski, socijalno distanciranje, mjerenje temperature i skraćene časove.

Kako bi olakšao rad obrazovnih institucija na području opštine Sokolac, načelnik Milovan Bjelica obezbijedio je dio zaštitne opreme  i dezinfekcijskih sredstava za Osnovnu školu Sokolac i Srednjoškolski centar „Vasilije Ostroški“.

- Obezbijedili smo zasada za obje škole 6.000 medicinskih maski, zatim sredstva za dezinfekciju prostora i ruku, kao i hirurške sterilne rukavice. Pred prosvjetnim radnicima i đacima je težag period rada, tako da mi moramo učiniti sve što je u našoj moći da im olakšamo. Naravno, bićemo na raspolaganju za nabavku svega što bude nedostajalo, sve u skladu sa ukazanim potrebama, kao i sa mjerama koje budu donošene na državnom nivou - istakao je Bjelica.

Komentari 0
Povezane vijesti
Održan Forum za bezbjednost opštine Sokolac Održan Forum za bezbjednost opštine Sokolac
Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“ Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“
Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    7h 6m
    6
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    20h 48m
    0
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    20h 16m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    19h 7m
    0
  • Mladić izboden nožem u parku!
    23h 10m
    0