Соколац: Начелник Бјелица донирао заштитну опрему основној и средњој школи

11.09.2020. 09:54
0
ИЗВОР: opstinasokolac.net

Епидемиолошка ситуација у Републици Српској, коју је изазвао корона вирус, као и мјере које се спроводе у сврху заштите од ове заразне болести, веома су отежале рад образовних институција. Средње и основне школе, просвјетни радници и ученици суочили су се са новим програмом рада који подразумијева обавезно ношење заштитних маски, социјално дистанцирање, мјерење температуре и скраћене часове.

Како би олакшао рад образовних институција на подручју општине Соколац, начелник Милован Бјелица обезбиједио је дио заштитне опреме  и дезинфекцијских средстава за Основну школу Соколац и Средњошколски центар „Василије Острошки“.

- Обезбиједили смо засада за обје школе 6.000 медицинских маски, затим средства за дезинфекцију простора и руку, као и хируршке стерилне рукавице. Пред просвјетним радницима и ђацима је тежаг период рада, тако да ми морамо учинити све што је у нашој моћи да им олакшамо. Наравно, бићемо на располагању за набавку свега што буде недостајало, све у складу са указаним потребама, као и са мјерама које буду доношене на државном нивоу - истакао је Бјелица.

Коментари 0
Повезане вијести
На туцијади у Сокоцу више од 40 учесника На туцијади у Сокоцу више од 40 учесника
На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника
Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија О...
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    11h 45m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    12h 29m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    16h 34m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    16h 38m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    2h 5m
    0