Sokolac: Najbolji osnovci na prijemu kod načelnika opštine

26.06.2020. 21:01
0
IZVOR: SRNA

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica na današnjem prijemu za učenika generacije i vukovce Osnovne škole "Sokolac" uručio je prikladne novčane nagrade i obećao sve vidove pomoći mladima u nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

- Na vama je da svojim radom doprinesete razvoju i napretku naše lokalne zajednice, a na nama da ulažemo u vaše škole, sportske klubove i organizacije koje okupljaju mlade - istakao je Bjelica.

On je naglasio da opština Sokolac ima dobru saradnju sa Osnovnom školom "Sokolac" i najavio skori završetak radova na uređenju ulice "9. januar" koja vodi do ove ustanove, te u okviru toga i uređenje školskog prilaza.

Vršilac dužnosti direktora Osnovne škole "Sokolac" Đorđe Rajić istakao je da je šest učenika - vukovaca bilo najbolje od ukupno 101 đaka u završnim razredima i da se o svakom od njih može mnogo toga lijepog reći.

On je, govoreći o prednosti novih informacionih tehnologija u obrazovanju, naglasio da su postale svakodnevica, te podsjetio da je ta potreba došla do izražaja u vrijeme praćenja onlajn nastave kada su osnovci pokazali da su tehnički pismeni.

- Ovakva djeca su naša budućnost i sreća je ih da imamo još dosta ovako veoma uspješnih, koji možda nisu imali tu sreću da baš uvijek imaju sve petice. Mi smo podneblje koje je rasadnik veoma kvalitetnih mladih ljudi u svim oblastima - istakao je Rajić.

Rajić kaže da je učenik generacije u Osnovnoj školi "Sokolac" Milica Borovčanin postigla velike uspjehe ne samo u redovnom školovanju, nego i u vannastavnim aktivnostima, kreativnom radu, književnom stvaralaštvu i niz uspjeha i van Republike Srpske.

Učenica generacije je rekla da planira da upiše gimnaziju - opšteg smjera na Sokocu, a nakon toga vjeruje da će se opredijeliti za studij prirodnih nauka.

Na prijemu za najbolje osnove novčane nagrade su danas uručene Milici Borovčanin, Marijani Grujić, Đorđu Gladancu, Katarini Renovici, Strahinji Čoboviću i Sergeju Beatoviću.

Komentari 0
Povezane vijesti
Obilježene 22 godine od smrti Željka Markovića Obilježene 22 godine od smrti Željka Markovića
U akciji u Sokocu prikupljeno 60 jedinica krvi U akciji u Sokocu prikupljeno 60 jedinica krvi
Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici
Najčitanije
  • U sudaru učestvovala četiri vozila, zaustavljen saobraćaj
    4h 18m
    0
  • Kako je Miloš Obrenović tjerao muškarce da se žene
    12h 9m
    5
  • Kojić: Slavićemo pobjedu Pala koje će 6. oktobra reći ne sili i ucjenama
    8h 11m
    20
  • Manja zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
    10h 0m
    0
  • Sve zdravstvene koristi kestena
    11h 59m
    0