Соколац: Најбољи основци на пријему код начелника општине

26.06.2020. 21:01
0
ИЗВОР: СРНА

Начелник општине Соколац Милован Бјелица на данашњем пријему за ученика генерације и вуковце Основне школе "Соколац" уручио је прикладне новчане награде и обећао све видове помоћи младима у наставним и ваннаставним активностима.

- На вама је да својим радом допринесете развоју и напретку наше локалне заједнице, а на нама да улажемо у ваше школе, спортске клубове и организације које окупљају младе - истакао је Бјелица.

Он је нагласио да општина Соколац има добру сарадњу са Основном школом "Соколац" и најавио скори завршетак радова на уређењу улице "9. јануар" која води до ове установе, те у оквиру тога и уређење школског прилаза.

Вршилац дужности директора Основне школе "Соколац" Ђорђе Рајић истакао је да је шест ученика - вуковаца било најбоље од укупно 101 ђака у завршним разредима и да се о сваком од њих може много тога лијепог рећи.

Он је, говорећи о предности нових информационих технологија у образовању, нагласио да су постале свакодневица, те подсјетио да је та потреба дошла до изражаја у вријеме праћења онлајн наставе када су основци показали да су технички писмени.

- Оваква дјеца су наша будућност и срећа је их да имамо још доста овако веома успјешних, који можда нису имали ту срећу да баш увијек имају све петице. Ми смо поднебље које је расадник веома квалитетних младих људи у свим областима - истакао је Рајић.

Рајић каже да је ученик генерације у Основној школи "Соколац" Милица Боровчанин постигла велике успјехе не само у редовном школовању, него и у ваннаставним активностима, креативном раду, књижевном стваралаштву и низ успјеха и ван Републике Српске.

Ученица генерације је рекла да планира да упише гимназију - општег смјера на Сокоцу, а након тога вјерује да ће се опредијелити за студиј природних наука.

На пријему за најбоље основе новчане награде су данас уручене Милици Боровчанин, Маријани Грујић, Ђорђу Гладанцу, Катарини Реновици, Страхињи Чобовићу и Сергеју Беатовићу.

Коментари 0
Повезане вијести
Одржан Форум за безбједност општине Соколац Одржан Форум за безбједност општине Соколац
Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“ Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“
Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    9h 26m
    7
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    23h 8m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    22h 36m
    0
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    7h 28m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    21h 27m
    0