Sokolac: Škole spremne za nastavak redovne nastave

18.11.2020. 14:31
0
IZVOR: SRNA

U osnovnoj i srednjoj školi na Sokocu danas su dezinfikovane prostorije koje su korištene kao biračka mjesta i sve je spremno za početak redovne nastave za 854 osnovca i 340 srednjoškolaca, potvrđeno je u ovim vaspitno-obrazovnim ustanovama.

Direktor sokolačkog Srednjoškolskog centra "Vasilije Ostroški" Miroslav Maksimović rekao je da je u vrijeme pauze za učenike centralne škole na Sokocu organizovana onlajn nastava, a da će redovna početi u ponedjeljak, 23. novembra.

- Izvršena je dezinfekcija i sve je spremno za nastavak održavanja redovne nastave - istakao je Maksimović.

Maksimović je naveo da u Područnom odjeljenju ovog srednjoškolskog centra na Han Pijesku nastava nije ni prekidana jer prostorije škole nisu korištene za održavanje biračkog procesa, te se radi prema režimu i uputstvima Republičkog i Opštinskog štaba za vanredne situacije zbog pandemije.

Direktor Osnovne škole Sokolac Đorđe Rajić rekao je Srni da su danas dezinfikovane i četiri prostorije ove ustanove, u centralnoj školi i u dva područna odjeljenja, koje su korištene za glasanje u nedjelju, 15 novembra.

- U vrijeme prekida redovne, za 854 učenika naše škole organizovana je onlajn nastava i sve je spremno za nastavak redovne nastave od ponedjeljka - rekao je Rajić.

Prekid nastave u osnovnim i srednjim školama, čije su prostorije korištene tokom izbornog procesa, traje od 16. do 20. novembra, prema odluci Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Komentari 0
Povezane vijesti
Manje bolovanja u Srpskoj, a veći troškovi Manje bolovanja u Srpskoj, a veći troškovi
Održan Forum za bezbjednost opštine Sokolac Održan Forum za bezbjednost opštine Sokolac
Uzbune o nestaloj djeci objavljivaće se i na bankomatima u Srpskoj Uzbune o nestaloj djeci objavljivaće se i na bankomatima u Srpskoj
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    14h 7m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    12h 9m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    11h 2m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    11h 7m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    10h 10m
    1