Соколац: Школе спремне за наставак редовне наставе

18.11.2020. 14:31
0
ИЗВОР: СРНА

У основној и средњој школи на Сокоцу данас су дезинфиковане просторије које су кориштене као бирачка мјеста и све је спремно за почетак редовне наставе за 854 основца и 340 средњошколаца, потврђено је у овим васпитно-образовним установама.

Директор соколачког Средњошколског центра "Василије Острошки" Мирослав Максимовић рекао је да је у вријеме паузе за ученике централне школе на Сокоцу организована онлајн настава, а да ће редовна почети у понедјељак, 23. новембра.

- Извршена је дезинфекција и све је спремно за наставак одржавања редовне наставе - истакао је Максимовић.

Максимовић је навео да у Подручном одјељењу овог средњошколског центра на Хан Пијеску настава није ни прекидана јер просторије школе нису кориштене за одржавање бирачког процеса, те се ради према режиму и упутствима Републичког и Општинског штаба за ванредне ситуације због пандемије.

Директор Основне школе Соколац Ђорђе Рајић рекао је Срни да су данас дезинфиковане и четири просторије ове установе, у централној школи и у два подручна одјељења, које су кориштене за гласање у недјељу, 15 новембра.

- У вријеме прекида редовне, за 854 ученика наше школе организована је онлајн настава и све је спремно за наставак редовне наставе од понедјељка - рекао је Рајић.

Прекид наставе у основним и средњим школама, чије су просторије кориштене током изборног процеса, траје од 16. до 20. новембра, према одлуци Министарства просвјете и културе Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Српска богатија за 24 бебе Српска богатија за 24 бебе
На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника
Наш град богатији за три дјечака Наш град богатији за три дјечака
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    6h 13m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    6h 57m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    11h 2m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    11h 6m
    2
  • Дјевојчица пала са 13. спрата и преживјела
    22h 50m
    0