Sokolac: Stvoreni bolji uslovi za boravak djece

11.12.2020. 18:11
0
IZVOR: SRNA

Radovi na postavljanju toplotne fasade na objektu sokolačkog vrtića su završeni i preostao je samo manji dio unutrašnjih, čime su stvoreni daleko bolji uslovi za boravak mališana u ovoj ustanovi, rečeno je Srni u ovoj ustanovi za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Direktor vrtića Biljana Kosorić izrazila je uvjerenje da projekat "Energetske efikasnosti" znači puno u mjestima sa planinskim uslovima, jer između ostalog smanjuje troškove za grijanje, koji su do sada bili značajna stavka.

Kosorićeva je istakla da su u okviru ovog projekta na objektu sokolačkog vrtića postavljeni nova fasada i vanjska stolarija, ulazna vrata, te obrađen dio oko prozora.

On je izrazila zadovoljstvo što je ova ustanova počela da radi početkom ove sedmice, nakon duže pauze, uzrokovane virusom korona, a potom i zbog renoviranja prostora.

Prvu naredba o obustavljanju rada ove ustanove donio je Opštinski štab za vanredne situacije 22. oktobra zbog epidemiološke situacije.

- Stečeni su bolji uslovi, sve je očišćeno i dezinfikovano i u vrtić se u prvih nekoliko dana vratilo oko 120 mališana, u šest vaspitno-obrazovnih grupa, od 137 upisane djece - rekla je Kosorićeva.

Ona je dodala da se u vrtiću radi prema mjerama propisanim od Instituta za javno zdravlje Srpske i resornih ministarstava u Vladi Srpske.

Prema njenim riječima, roditelji ne ulaze u prostorije vrtića i djeca su raspoređena u grupe koje se ne spajaju.

U ovoj ustanovi, kako kaže ona, pripremaju se za nikoljdanske svečanosti i obilježavanje krsne slave ovog vrtića – Svetog Nikole, što će biti organizovano u skladu sa epidemiološkom situacijom u zajednici.

Radovi na utopljavanju objekta Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje na Sokocu počeli su početkom novembra, u okviru projekta "Energetke efikasnosti" vrijednosti oko 500.000 KM.

U sprovođenje ovog projekta uključeni su UNDP, Svjetska banka, Ministarstvo prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije Srpske i lokalna uprava na Sokocu, koja je pripremila potrebnu dokumentaciju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM
Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica
Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    13h 49m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    12h 44m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    7h 32m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    8h 38m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    17h 6m
    0