Sokolac: U dva šumska požara nanesena manja materijalna šteta

12.05.2020. 10:08
0
IZVOR: SRNA

Na području opštine Sokolac u protekla tri dana ugašena su dva šumska požara u kojima je pričinjena manja materijalna šteta, zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca i radnika sokolačkog Šumskog gazdinstva „Romanija“.

Riječ je o požaru na brdu Kopito kod Sokoca, koji je juče zahvatio sedam hektara visoke šume, a u subotu, 9. maja, u selu Pavičići požarom je zahvaćeno 20 hektara.

Vršilac dužnosti direktora Šumskog gazdinstva „Romanija“ Strahinja Bašević rekao je Srni da je u oba slučaja zabilježena minimalna materijalna šteta i da je, zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca i radnika sokolačkog Šumskog gazdinstva, spriječena velika šteta.

Bašević je istakao da je na brdu Kopito prizemni požar zbog jakog vjetra brzo zahvatio visoku šumu i da je livadski požar u selu Pavičići djelimično zahvatio i šumsku kulturu.

Iz Šumskog gazdinstva „Romanija“ apeluju na stanovnike da ne pale vatru na otvorenom bez kontrole i stalnog nadzora, posebno u blizini šume, jer još ima suve trave sa koje se vatra širi, te nanosi štetu šumi i cijeloj zajednici.

Komandir Vatrogasnog odjeljenja Sokolac Mile Šarac rekao je da je juče na Kopitu u tročasovnom gašenju požara učestvovalo 25 radnika sokolačkog Šumskog gazdinstva i sedam vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila.

On je naglasio da se požar u selu Pavičići u subotu veoma brzo širio sa suve trave na rastinje i zahvatio dio šumske kulture, te da je u gašenju vatre, koja se brzo širila zbog jakog vjetra, vatogascima pomagalo više od 30 radnika Šumskog gazdinstva i mještani.

Komentari 0
Povezane vijesti
Od ponedjeljka autobuska linija Sokolac-Pale-Sokolac Od ponedjeljka autobuska linija Sokolac-Pale-Sokolac
Vladimir Bilić pobjednik šahovskog turnira "Sretenje" na Sokocu Vladimir Bilić pobjednik šahovskog turnira "Sretenje" na Sokocu
Zbog pucanja glavne toplovodne cijevi Sokolac i danas bez grijanja Zbog pucanja glavne toplovodne cijevi Sokolac i danas bez grijanja
Najčitanije
  • Sjećanje: Sedam godina bez Milana Mikana Kneževića
    2h 33m
    0
  • Majdovu potvrđena suspenzija: Džudista iz Istočnog Sarajeva nije kažnjen samo zbog toga što se prekrstio
    20h 35m
    7
  • Tata u bijeloj kočiji dočekao mamu i bebu ispred porodilišta
    22h 35m
    3
  • Trik kako da ukiselite kupus
    22h 11m
    0
  • Šta vozači treba da redovno provjeravaju?
    21h 21m
    0