Sokolac: Za sutra planirana imunizacija 80 lica

12.04.2021. 15:47
0
IZVOR: SRNA

Adrijana Stanar, direktor sokolačkog Doma zdravlja "Dr Ljubomir Ćeranić", rekla je da je sutra u Sportskoj dvorani u ovoj opštini planirana imunizacija 80 lica vakcinom "Astra zeneka".

Ona je naglasila da će sutra biti vakcinisana lica starija od 65 godina koja su se prijavila ovoj zdrastvenoj ustanovi i izrazila zainteresovanost za ovaj vid zaštite.

Stanareva je rekla da se preko timova porodične medicine za imunizaciju prijavilo oko 800 osoba starijih od 65 godina.

Imunizacija u Sportskoj dvorani na Sokocu počeće od 12.00 časova i biće sprovedena u skladu sa svim epidemiološkim mjerama zaštite od širenja virusa korona.

Stanareva je podsjetila da je na Sokocu do sada vakcinisano ukupno 70 lica, te da će u četvrtak, 15. aprila, biti revakcinisano 15 lica koji su ranije primili vakcinu "Sputnik"

Prema njenim riječima, u Domu zdravlja na Sokocu tokom sedmice očekuju dodatne količine vakcina kojima će se nastaviti imunizacija zainteresovanog stanovništva na području ove opštine.

U Sokolačkom Domu zdravlja imunizacija je počela 17 .marta vakcinisanjem 15 radnike ove ustanove protiv virusa korona vakcinom "Sputnik ve", koji su revakcinisani 7. aprila. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“ Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“
Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška
Grupa hodočasnika iz Sokoca stigla u Nikšić Grupa hodočasnika iz Sokoca stigla u Nikšić
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    19h 20m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    20h 53m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    17h 19m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    19h 32m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    10h 1m
    3