SP u vaterpolu: "Delfini" korak do Pariza

07.02.2024. 17:30
0
IZVOR: glassrpske.com

Vaterpolisti Srbije očitali su lekciju Crnoj Gori koju su pobijedili rezultatom 14:6 (4:1, 2:2, 5:3, 3:0), u drugom kolu grupne faze takmičenja na Svjetskom prventvu u Dohi.

"Delfini" su tako napravili veliki korak ka prvom mjestu u grupi koje donosi direktan plasman u četvrtfinale, a samim tim i nastup na Olimpijskim igrama u Parizu ove godine.

Rival Srbima u trećem kolu koje je na rasporedu u petak od 15.30 časova biće SAD koji ima učinak 1-1, nakon poraza od Crne Gore i slavlja nad Japanom. U drugu fazu takmičenja dalje će proći prve tri ekipe iz svake grupe s tim što će prvoplasirani igrati četvrtfinale, a ostali timovi će se boriti u osmini finala.

Izabranici selektora Uroša Stevanovića sjajno su otvorili utakmicu i poveli sa 4:0, što je odredilo i dalji njen tok. Prvi pogodak "ajkule" su postigle tek u osmom minutu da bi deset minuta Srbija bila bez gola što je Crna Gora iskoristila i prišla na "minus dva" (6:4). Pet golova srpskih vaterpolista u trećem periodu igre samo su potvrdili dobru igru dok su u posljednjoj četvrtini postigli tri, a nisu primili nijedan za veliko slavlje.

Dušan Mandić postigao je četiri gola za Srbiju, Strahinja Rašović, Viktor Rašović i Đorđe Vučinić dodali su po dva, a Nikola Jakšić, Radomir Drašović, Sava Ranđelović, Nemanja Vico po jedan. Po jedan gol za Crnu Goru postigli su Kanstantin Averka, Vlado Popadić, Stefan Vidović, Đuro Radović, Dušan Matković i Jovan Vujović.

Milan Zubović

Komentari 0
Povezane vijesti
NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
Utopio se otac devetoro djece Utopio se otac devetoro djece
NATO je ubio cijelo mjesto i onda smo ušli u – NATO NATO je ubio cijelo mjesto i onda smo ušli u – NATO
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    6h 29m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    5h 53m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    4h 8m
    10
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    20h 37m
    1
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    5h 47m
    0