СП у ватерполу: "Делфини" корак до Париза

07.02.2024. 17:30
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Ватерполисти Србије очитали су лекцију Црној Гори коју су побиједили резултатом 14:6 (4:1, 2:2, 5:3, 3:0), у другом колу групне фазе такмичења на Свјетском првентву у Дохи.

"Делфини" су тако направили велики корак ка првом мјесту у групи које доноси директан пласман у четвртфинале, а самим тим и наступ на Олимпијским играма у Паризу ове године.

Ривал Србима у трећем колу које је на распореду у петак од 15.30 часова биће САД који има учинак 1-1, након пораза од Црне Горе и славља над Јапаном. У другу фазу такмичења даље ће проћи прве три екипе из сваке групе с тим што ће првопласирани играти четвртфинале, а остали тимови ће се борити у осмини финала.

Изабраници селектора Уроша Стевановића сјајно су отворили утакмицу и повели са 4:0, што је одредило и даљи њен ток. Први погодак "ајкуле" су постигле тек у осмом минуту да би десет минута Србија била без гола што је Црна Гора искористила и пришла на "минус два" (6:4). Пет голова српских ватерполиста у трећем периоду игре само су потврдили добру игру док су у посљедњој четвртини постигли три, а нису примили ниједан за велико славље.

Душан Мандић постигао је четири гола за Србију, Страхиња Рашовић, Виктор Рашовић и Ђорђе Вучинић додали су по два, а Никола Јакшић, Радомир Драшовић, Сава Ранђеловић, Немања Вицо по један. По један гол за Црну Гору постигли су Канстантин Аверка, Владо Попадић, Стефан Видовић, Ђуро Радовић, Душан Матковић и Јован Вујовић.

Милан Зубовић

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
Најчитаније
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    22h 6m
    0
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    22h 24m
    5
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    23h 0m
    9
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    19h 55m
    0
  • Премјештени посмртни остаци Бате Живојиновића из Алеје заслужних грађана
    18h 57m
    0