Spasovdanske svečanosti od 30. maja do 5. juna

26.05.2022. 17:17
0
IZVOR: srna.rs

U okviru Spasovdanskih svečanosti, koje se organizuju povodom krsne slave i obilježavanja 30 godina od nastanka opštine Istočno Novo Sarajevo, najavljen je bogat kulturno-zabavni program od 30. maja do 5. juna.

Prema programu Spasovdanskih svečanosti, u ponedjeljak, 30. maja, u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo sa početkom u 19.00 časova biće otvorena izložba i uručene nagrade u okviru foto konkursa INSpiracija".

U srijedu, 1. juna, biće organizovana akcija davanja krvi dobrovoljnih davalaca Sarajevsko-romanijske regije, u novoj sportskoj dvorani na Trgu Srbije od 8.00 do 15.00 časova.

Istog dana, od 17.00 časova biće održano večernje bogosluženje u Hramu Svetog Varnave Ispovjednika na Vranješu, a od 19.00 časova svečana Spasovdanska akademija u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

U četvrtak, 2. juna, na Spasovdan u 9.00 časova biće služena Sveta liturgija i obavljen slavski obred u Hramu Svetog Velikomučenika Georgija na Vracama.

Nakon liturgije predviđeno je služenje pomena i polaganje cvijeća kod Centralnog krsta na Vracama i Spomenika Slava srpskom borcu".

Moleban i slavska litija najavljeni su od 18.00 časova na Trgu Srbije.

Svečana akademija Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ Slavija" i promocija filma pod nazivom 20 godina sa vama" biće održani u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo od 19.00 časova, a od 20.00 časova na Trgu Srbije najavljen je koncert Danice Crnogorčević.

U petak, 3. juna, planiran je godišnji koncert KUD-a Slavija" u novoj sportskoj dvorani na Trgu Srbije od 20.00 časova, a u nedjelju, 5. juna, u mjesnoj zajednici Toplik-Tilava od 12.00 časova biće održan Sabor pjesme, igre i vještina.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sezona grijanja u Istočnom Novom Sarajevu produžena zbog niskih temperatura Sezona grijanja u Istočnom Novom Sarajevu produžena zbog niskih temperatura
Dom zdravlja prelazi na trezorsko poslovanje opštine Istočno Novo Sarajevo Dom zdravlja prelazi na trezorsko poslovanje opštine Istočno Novo Sarajevo
Danas humanitarni bazar za našu sugrađanku Veru u Istočnom Novom Sarajevu Danas humanitarni bazar za našu sugrađanku Veru u Istočnom Novom Sarajevu
Najčitanije
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    15h 14m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    22h 49m
    0
  • Danas obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    2h 17m
    0
  • Muškarac se zapalio ispred suda (VIDEO)
    13h 36m
    0
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    20h 47m
    0