Spomenik NATO žrtvama postaviti u Istočnom Sarajevu

13.09.2019. 12:58
0
IZVOR: gradistocnosarajevo.net

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković razgovarao je danas sa poslanikom u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Stašom Košarcem o najavljenoj inicijativi o izgradnji spomen-obilježja žrtvama NATO bombardovanja Republike Srpske.

 Sagovornici su se složili da bi ovo spomen-obilježje trebalo da bude izgrađeno na području Istočnog Sarajeva, u užem gradskom jezgru.

-S obzirom na razmjere bombardovanja i činjenicu da su na području našeg grada meta NATO bombi bili brojni vojni, ali i civilni ciljevi, bolnice i drugi objekti, da su mnogi stanovnici nekadašnjih srpskih sarajevskih opština umrli od posljedica djelovanja osiromašenog uranijuma, te da je u opštinama koje su bile bombardovane značajno povećan broj malignih oboljenja među stanovništvom, smatramo da spomen – obilježje žrtvama NATO agresije treba da bude izgrađeno upravo u Istočnom Sarajevu - konstatovano je na sastanku.

O tačnoj lokaciji na kojoj bi trebalo da bude izgrađeno spomen – obilježje biće odlučeno nakon predstojećih sastanaka i dogovora sa predstavnicima opština i opštinskih boračkih organizacija.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Vuković: Predizborni plakat Sladoja nije problematičan Vuković: Predizborni plakat Sladoja nije problematičan
PDP-u žrijebanjem dodijeljen mandat u Domu naroda PDP-u žrijebanjem dodijeljen mandat u Domu naroda
Odsustvo radnika iz Republike Srpske povodom Dana Srpske pravdali godišnjim odmorom Odsustvo radnika iz Republike Srpske povodom Dana Srpske pravdali godišnjim odmorom
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    15h 52m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 43m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    17h 30m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    8h 56m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    11h 38m
    0