Srbi osmi dan na barikadama

17.12.2022. 09:33
0
IZVOR: srna.rs

Srbi na sjeveru Kosova i Metohije već osam dana protestuju, blokirajući sve putne pravce nakon hapšenja bivšeg pripadnika Kosovske policije Dejana Pantića.

Barikade su postavljenje u Rudaru, Srbovcu, Slatini i Lešku, na magistralnom putu Priština - Raška. Iz pravca koji od Južne Mitrovice vodi ka Ribariću postavljena je barikada u Varagama.

Uprkos lošem vremenu, kiši i povremenom snijegu, građani su i prethodnu noć proveli na barikadama, prenosi "Kosovo onlajn".

Tokom jučerašnjeg dana, KFOR je potvrdio da je primio zahtjev Vlade Srbije za povratak do hiljadu pripadnika srpskih snaga na Kosovo, u skladu sa Rezolucijom 1244 Savjeta bezbjednosti UN i poručio da ga trenutno razmatra.

Iz KFOR-a su naveli da pažljivo prate situaciju na sjeveru Kosova.

- Od oktobra pojačavamo naše prisustvo, uključujući dodatne trupe i patrole na sjeveru Kosova ove nedjelje. Očekujemo da će svi akteri blisko sarađivati sa KFORO-om i uzdržati se od provokativnih demonstracija sile, kako bi se osigurala bezbjednost i sigurnost svih zajednica - istakli su iz KFOR-a.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN? Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN?
Dan kada je za odbranu Srpske Ilidže i srpskog naroda živote dalo 12 Ilidžanaca Dan kada je za odbranu Srpske Ilidže i srpskog naroda živote dalo 12 Ilidžanaca
Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    9h 8m
    4
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    18h 0m
    0
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    11h 51m
    0
  • Na planinarskom pohodu na Romaniji očekuje se oko 200 učesnika
    15h 36m
    0
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    6h 43m
    4