Срби осми дан на барикадама

17.12.2022. 09:33
0
ИЗВОР: srna.rs

Срби на сјеверу Косова и Метохије већ осам дана протестују, блокирајући све путне правце након хапшења бившег припадника Косовске полиције Дејана Пантића.

Барикаде су постављење у Рудару, Србовцу, Слатини и Лешку, на магистралном путу Приштина - Рашка. Из правца који од Јужне Митровице води ка Рибарићу постављена је барикада у Варагама.

Упркос лошем времену, киши и повременом снијегу, грађани су и претходну ноћ провели на барикадама, преноси "Косово онлајн".

Током јучерашњег дана, КФОР је потврдио да је примио захтјев Владе Србије за повратак до хиљаду припадника српских снага на Косово, у складу са Резолуцијом 1244 Савјета безбједности УН и поручио да га тренутно разматра.

Из КФОР-а су навели да пажљиво прате ситуацију на сјеверу Косова.

- Од октобра појачавамо наше присуство, укључујући додатне трупе и патроле на сјеверу Косова ове недјеље. Очекујемо да ће сви актери блиско сарађивати са КФОРО-ом и уздржати се од провокативних демонстрација силе, како би се осигурала безбједност и сигурност свих заједница - истакли су из КФОР-а.

Коментари 0
Повезане вијести
Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока
Српској породици у Липљану украдено више од 25 оваца Српској породици у Липљану украдено више од 25 оваца
Страшна прича из Грачанице: НАТО нам је убио дјецу - умјесто имена остале три тачке... Страшна прича из Грачанице: НАТО нам је убио дјецу - умјесто имена остале три тачке...
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    15h 55m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    19h 19m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    14h 48m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    6h 25m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    6h 6m
    0