Srbi u strahu postavili nekoliko novih barikada

27.12.2022. 08:22
0
IZVOR: Tanjug/RTS

Srbi na sjeveru Kosova i Metohije 18. dan su na barikadama, a traže oslobađanje svojih protivpravno uhapšenih sunarodnika, povlačenje specijalnih jedinica kosovske policije sa sjevera pokrajine i povlačenje tajnih spiskova za hapšenja Srba.

Nova barikada napravljena je od nekoliko kamiona natovarenih kamenjem i pijeskom podignuta je tokom noći u sjevernom dijelu Mitrovice u ulici Knjaza Miloša, koja sa istočnog mosta iz južnog dijela grada, iz pravca Bošnjačke mahale vodi u centar grada.

Ovo je prva barikada postavljena u gradskom jezgru.

Pored ove barikade može se proći pješke, ali za automobile koriste se drugi sporedni putevi.

Priština juče nije dozvolila srpskom patrijarhu Porfiriju da na administrativnom prelazu Merdare uđe na KiM i ode u Pećku patrijaršiju.

Predsjednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić naredio je da Vojska i sve jedinice MUP-a budu u najvišem stepenu borbene gotovosti, odnosno pripravnosti do nivoa upotrebe oružane sile.

Krizni štab Srba sa sjevera KiM juče je ponovio da Srbi ne napadaju ni Kfor ni Euleks, već da u njima vide zaštitu od represije prištinskog režima i specijalaca.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srbi sa ikonama Svetog Vasilija i srpskim trobojkama prošetali kroz Leposavić Srbi sa ikonama Svetog Vasilija i srpskim trobojkama prošetali kroz Leposavić
Albanci pretukli i opljačkali srpskog mladića u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici Albanci pretukli i opljačkali srpskog mladića u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici
Uhapšen još jedan Srbin sa Kosmeta Uhapšen još jedan Srbin sa Kosmeta
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    12h 23m
    8
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    10h 25m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    9h 18m
    0
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    9h 23m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    8h 26m
    1