Срби у страху поставили неколико нових барикада

27.12.2022. 08:22
0
ИЗВОР: Танјуг/РТС

Срби на сјеверу Косова и Метохије 18. дан су на барикадама, а траже ослобађање својих противправно ухапшених сународника, повлачење специјалних јединица косовске полиције са сјевера покрајине и повлачење тајних спискова за хапшења Срба.

Нова барикада направљена je од неколико камиона натоварених камењем и пијеском подигнута је током ноћи у сјеверном дијелу Митровице у улици Књаза Милоша, која са источног моста из јужног дијела града, из правца Бошњачке махале води у центар града.

Ово је прва барикада постављена у градском језгру.

Поред ове барикаде може се проћи пјешке, али за аутомобиле користе се други споредни путеви.

Приштина јуче није дозволила српском патријарху Порфирију да на административном прелазу Мердаре уђе на КиМ и оде у Пећку патријаршију.

Предсједник Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић наредио је да Војска и све јединице МУП-а буду у највишем степену борбене готовости, односно приправности до нивоа употребе оружане силе.

Кризни штаб Срба са сјевера КиМ јуче је поновио да Срби не нападају ни Кфор ни Еулекс, већ да у њима виде заштиту од репресије приштинског режима и специјалаца.

Коментари 0
Повезане вијести
Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици
Ухапшен још један Србин са Космета Ухапшен још један Србин са Космета
Уклањају се табле на ћирилици и постављају нове, на латиници и албанском језику Уклањају се табле на ћирилици и постављају нове, на латиници и албанском језику
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    12h 27m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    13h 11m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    17h 16m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    17h 20m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    2h 47m
    0