Srbija će Srpskoj donirati 15 sanitetskih vozila

22.07.2020. 14:56
0
IZVOR: Glas Srpske

Ministar zdravlja Republike Srpske Alen Šeranić rekao je za "RTRS" da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u sklopu posjete Srpskoj donirati 15 sanitetskih vozila za 15 opština za potrebe domova zdravlja.

- Korisnici ovih vozila biće 15 manjih opština u Srpskoj. Vrijednost donacije je milion 466.000 KM - rekao je Šeranić.

Istakao je da će sama donacija podići kvalitet, kako rada službi Hitne medicinske pomoći tako i kvalitetnijeg pružanja zdravstvene zaštite, pogotovo u vrijeme pandemije virusa korona.

- Zahvalni smo na posjeti predsjednika Vučića Banjaluci i Srpskoj, iz nekoliko razloga. Ne samo zbog ove donacije, nego zato što su uvijek bili uz Srpsku kada je trebalo, bilo da se radi o edukaciji naših ljekara, ili o krevetu "više" za našeg pacijenta koji je uvijek dobio mogućnost da se kvalitetno liječi u Srbiji - rekao je Šeranić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sutra dolazi u Banjaluku, gdje će posjetiti Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, te održati sastanak sa zvaničnicima Srpske.

- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sutra će doći u Banjaluku, gdje bi trebalo da posjeti Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, te održi sastanak sa zvaničnicima Srpske - potvrdio je Radovan Kovačević, savjetnik za unutrašnju politiku srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Kovačević je naveo da bi Vučić u UKC-u zajedno sa Dodikom trebalo da uruči opremu koju je Srbija donirala.

- Planirana je i posjeta dječijem vrtiću koji je izgrađen donacijom Vlade Srbije i mjestu izgradnje Rusko-srpskog vjerskog i kulturnog centra - rekao je Kovačević.

Sastanak sa zvaničnicima Srpske biće održan u Administrativnom centru Republike Srpske.

Sastanku bi trebalo da prisustvuju srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović, te predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija.

- Sve ovo samo je još jedan od dokaza izuzetnih odnosa Srpske i Srbije, koji će u narednom periodu, uvjeren sam, biti samo bolji - naglasio je Kovačević.

Generalni direktor UKC-a Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da će najavljeni Aleksandra Vučića biti prilika da se Srpska zahvali za sve što je Srbija uradila nju tokom pandemije virusa korona.

- Želimo da se zahvalimo za sve što je Srbijas uradili za naše ljekare, na edukacijama ljekara, za naše pacijente i za svu pomoć koju su dali Srpskoj u zaštitnoj opremi, materijalu, kao i svemu što čine za nas - rekao je Đajić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Narednih dana promjenljivo, sutra mogući jači pljuskovi i grad Narednih dana promjenljivo, sutra mogući jači pljuskovi i grad
Sutra obilježavanje 32 godine od smrti 12 beba Sutra obilježavanje 32 godine od smrti 12 beba
Kada radnik ima pravo na skraćeno radno vrijeme? Kada radnik ima pravo na skraćeno radno vrijeme?
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    22h 23m
    7
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    22h 28m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    23h 20m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    23h 34m
    0
  • Maturantima po 100 KM od Opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    16h 31m
    4