Србија ће Српској донирати 15 санитетских возила

22.07.2020. 14:56
0
ИЗВОР: Глас Српске

Министар здравља Републике Српске Ален Шеранић рекао је за "РТРС" да ће предсједник Србије Александар Вучић у склопу посјете Српској донирати 15 санитетских возила за 15 општина за потребе домова здравља.

- Корисници ових возила биће 15 мањих општина у Српској. Вриједност донације је милион 466.000 КМ - рекао је Шеранић.

Истакао је да ће сама донација подићи квалитет, како рада служби Хитне медицинске помоћи тако и квалитетнијег пружања здравствене заштите, поготово у вријеме пандемије вируса корона.

- Захвални смо на посјети предсједника Вучића Бањалуци и Српској, из неколико разлога. Не само због ове донације, него зато што су увијек били уз Српску када је требало, било да се ради о едукацији наших љекара, или о кревету "више" за нашег пацијента који је увијек добио могућност да се квалитетно лијечи у Србији - рекао је Шеранић.

Предсједник Србије Александар Вучић сутра долази у Бањалуку, гдје ће посјетити Универзитетски клинички центар Републике Српске, те одржати састанак са званичницима Српске.

- Предсједник Србије Александар Вучић сутра ће доћи у Бањалуку, гдје би требало да посјети Универзитетски клинички центар Републике Српске, те одржи састанак са званичницима Српске - потврдио је Радован Ковачевић, савјетник за унутрашњу политику српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

Ковачевић је навео да би Вучић у УКЦ-у заједно са Додиком требало да уручи опрему коју је Србија донирала.

- Планирана је и посјета дјечијем вртићу који је изграђен донацијом Владе Србије и мјесту изградње Руско-српског вјерског и културног центра - рекао је Ковачевић.

Састанак са званичницима Српске биће одржан у Административном центру Републике Српске.

Састанку би требало да присуствују српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Српске Недељко Чубриловић, те предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија.

- Све ово само је још један од доказа изузетних односа Српске и Србије, који ће у наредном периоду, увјерен сам, бити само бољи - нагласио је Ковачевић.

Генерални директор УКЦ-а Републике Српске Владо Ђајић рекао је да ће најављени Александра Вучића бити прилика да се Српска захвали за све што је Србија урадила њу током пандемије вируса корона.

- Желимо да се захвалимо за све што је Србијас урадили за наше љекаре, на едукацијама љекара, за наше пацијенте и за сву помоћ коју су дали Српској у заштитној опреми, материјалу, као и свему што чине за нас - рекао је Ђајић.

Коментари 0
Повезане вијести
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Кладионичарске преваре узеле маха Кладионичарске преваре узеле маха
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    4h 58m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    4h 40m
    0
  • Наоружани нападачи усред дана убили мисицу Еквадора
    22h 8m
    0
  • Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ
    19h 15m
    0
  • Оперисан Срђан Ђоковић
    22h 13m
    0