Srbija: Novozaraženih 75, jedna osoba preminula

25.09.2020. 17:19
0
IZVOR: Tanjug

U protekla 24 sata na virus korona testirane su 7.422 osobe, registrovano je 75 novozaraženih, a od kovida 19 umrla je jedna osoba, rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba prof. Zoran Gojković.

On je naveo da su na respiratorima trenutno 22 pacijenata.

- Trenutno je hospitalizovano 276 pacijenata, a od početka epidemije umrlo je ukupno 746 osoba od posledica kovid 19 - rekao je Gojković na konferenciji za medije.

U KBC "Dragiša Mišović" na bolničkom liječenju je sedmoro djece i četiri majke.

Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević navela je da je u Beogradu laboratorijski potvrđeno 36 pozitivnih osoba na virus korona.

- Stabilan je broj pregleda u kovod ambilantama, ne raste, ali se i ne smanjuje. Na nedeljnom novou manji je broj hospitalizacija. Međutim, imajući u vidu epidemiološku situaciju oko nas, to može brzo da se promeni - navela je ona.

Srbija, kako je navela, spada trenutno u zemlju sa najmanjim rizikom obolijevanja, a to je 14 na 100.000, dok je u pojedinim evropskim zemljama 500 na 100.000.

- To nije nešto što se desilo slučajno, već smo do toga došli zahvaljujući primeni opštih mera prevencije. Nadamo se da će tako da potraje, jer sada ulazimo u sezonu respiratornih infekcija - zaključila je ona.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu
Piksi potpisao novi ugovor, ostaje selektor Srbije Piksi potpisao novi ugovor, ostaje selektor Srbije
Dala ime po djevojci sa čijom jetrom živi: Ne zaboravlja Sofiju koja joj je produžila život Dala ime po djevojci sa čijom jetrom živi: Ne zaboravlja Sofiju koja joj je produžila život
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    20h 33m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    18h 35m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    17h 28m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    17h 33m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    16h 36m
    1