Srećno! - Djeca sa Kosmeta vraćaju se svojim kućama (FOTO)

02.07.2023. 11:26
0
IZVOR: katera.news

Djeca sa Kosova i Metohije, koja su u opštinama Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo boravila proteklih sedam dana, danas se vraćaju svojim kućama.

Trideset osmoro dječice iz mjesta Šilovo i Vitina boravila su proteklih dana u Istočnoj Ilidži, u porodicama svojih vršnjaka, dok je 40 djece iz mjesta Novo Brdo boravilo u Istočnom Novom Sarajevu.

Slika

Foto: Katera

Građani ove dvije lokalne zajednice pokazali su humanost i veliku želju da ugoste djecu sa Kosmeta, a skromna želja da doprinesu stvaranju njihovih lijepih uspomena prerasla je u priču o zajedništvu srpskog naroda i svijesti da smo svi dio kosovske teritorije, srcem i dušom.

Srećno, djeco!

Opštine Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo, zajedno sa osnovnom školom „Petar Petrović Njegoš“, „Aleksa Šantić“, „Jovan Dučić“ i "Sveti Sava" ove godine učestvovale su u projektu „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“, koji vodi Odbor za Kosovo i Metohiju iz Banjaluke.

Komentari 0
Povezane vijesti
Podržimo predstavnice Istočnog Novog Sarajeva na "Ritmu Evrope" Podržimo predstavnice Istočnog Novog Sarajeva na "Ritmu Evrope"
Centar za zdravo starenje “Aktiva” u Istočnoj Ilidži proslavio tri godine rada Centar za zdravo starenje “Aktiva” u Istočnoj Ilidži proslavio tri godine rada
Krađa u Istočnoj Ilidži, otuđeni ručni satovi i zlatni lanac Krađa u Istočnoj Ilidži, otuđeni ručni satovi i zlatni lanac
Najčitanije
  • Major Milan Tepić i Stojadin Mirković - vojnici do posljednjeg daha
    12h 14m
    14
  • Srpski Kolorado jedinstven u Evropi: Čudo prirode za koje mnogi nisu čuli (VIDEO)
    1h 5m
    0
  • Stručnjaci upozoravaju: Parkiran automobil nije poželjno ostaviti u brzini
    23h 42m
    3
  • Služen parastos za poginule i umrle pripadnike Srpske garde Ilidža (FOTO)
    10h 28m
    0
  • Božović: Glasati odgovorno i pošteno za tim koji je u Istočnu Ilidžu doveo privrednike i nova radna mjesta
    6h 43m
    0