Срећно! - Дјеца са Космета враћају се својим кућама (ФОТО)

02.07.2023. 11:26
0
ИЗВОР: katera.news

Дјеца са Косова и Метохије, која су у општинама Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево боравила протеклих седам дана, данас се враћају својим кућама.

Тридесет осморо дјечице из мјеста Шилово и Витина боравила су протеклих дана у Источној Илиџи, у породицама својих вршњака, док је 40 дјеце из мјеста Ново Брдо боравило у Источном Новом Сарајеву.

Слика

Фото: Катера

Грађани ове двије локалне заједнице показали су хуманост и велику жељу да угосте дјецу са Космета, а скромна жеља да допринесу стварању њихових лијепих успомена прерасла је у причу о заједништву српског народа и свијести да смо сви дио косовске територије, срцем и душом.

Срећно, дјецо!

Општине Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево, заједно са основном школом „Петар Петровић Његош“, „Алекса Шантић“, „Јован Дучић“ и "Свети Сава" ове године учествовале су у пројекту „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“, који води Одбор за Косово и Метохију из Бањалуке.

Коментари 0
Повезане вијести
Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
Вуковцима бесплатно полагање возачког испита Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    14h 4m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    12h 59m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    7h 47m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    8h 53m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    17h 21m
    0