Građani Istočnog Sarajeva u humanoj misiji - djeci sa Kosmeta podijeljeni pokloni (FOTO)

28.06.2024. 22:44
0
IZVOR: katera.news

Još jedna uspješna humanitarna akcija završena je u našem gradu.

Proteklih, nešto više od 20 dana, građani Istočnog Sarajeva su prikupljali novčana sredstava za kupovinu poklona djeci sa Kosova i Metohije koja borave u Istočnoj Ilidži i Istočnom Novom Sarajevu.

Akciju su pokrenula dobro poznata lica, veliki humanisti i nadasve dobri ljudi - Kristina Vuca, Bojana Radojevići, Mira Mijović Savić, Jelena Kovačević i Nebojša Mičić Divac.

Za portal "Katera" su istakli da im je bilo zadovoljstvo ponovo se susresti sa ozarenim  licima djece sa Kosova i Metohije.

- Darovi su simbol naših misli, podrške i svijesti da srpska djeca moraju biti ujedinjena gdje god se nalazila – rekao je Mičić.

Ističu, cilj im je bio i angažovanje građana Istočnog Sarajeva koji nisu bili u mogućnosti ugostiti djecu, ali su se velikodušno odazvali akciji.

- Zahvaljujemo, prije svega, učenicima JU SŠC” Istočna Ilidža” jer su pokazali solidarnost i razvijenu nacionalnu svijest kroz razne aktivnosti povodom ove akcije – rekla je Vuca.

Oni su se zahvalili svim sponzorima, velikom broju pojedinaca, privrednim subjektima, prijateljima, građanima i svima koji su dali svoj doprinos.

- Mi ćemo dio prikupljenih sredstava proslijediti za naredne aktivnosti podrške stanovnicima Kosova i Metohije – istakao je Mičić.

Do nekih novih dječijih osmijeha!

Komentari 0
Povezane vijesti
Djeca iz Leposavića osjetila toplinu doma porodice Đurić iz Vlasenice Djeca iz Leposavića osjetila toplinu doma porodice Đurić iz Vlasenice
Planinarsko društvo " Trebević" bogatije za četiri licencirana vodiča Planinarsko društvo " Trebević" bogatije za četiri licencirana vodiča
U junu u porodilištu Bolnice „Srbija“ rođene 43 bebe U junu u porodilištu Bolnice „Srbija“ rođene 43 bebe
Najčitanije
  • Oprosti, Slavka!
    2h 44m
    0
  • Opštinski odbor i zamjenik načelnika Kalinovika prešao u SDS
    6h 1m
    0
  • Čuvajmo sjećanje na nevino stradale Srbe u Srednjem Podrinju i Birču
    2h 21m
    2
  • Veliki pad cijene prasića u Srpskoj
    2h 23m
    0
  • Nestao dječak na plaži u Grčkoj: Srpski turisti digli uzbunu
    20h 25m
    0