Srpska lista neće učestvovati na vanrednim izborima

15.11.2022. 18:01
0
IZVOR: srna.rs

Srpska lista saopštila je da 18. decembra neće učestvovati na vanrednim izborima za gradonačelnike Sjeverne Mitrovice, Zubinog Potoka, Leposavića i Zvečana, koje su raspisale vlasti samoproglašenog Kosova.

- Imajući u vidu odluku Prištine o održavanju vanrednih lokalnih izbora na severu Kosova i Metohije želimo da obavestimo javnost da Srpska lista neće učestvovati na ovim izborima, kao ni građani koji podržavaju našu stranku, a kojih je višeod 95 odsto na ovim prostorima -navodi se u sapštenju Srpske liste.

Predsjednik samoproglašenog Kosova Vjosa Osmani saopštila je sinoć da je nakon završetka konsultacija sa političkim partijama i Centralnom izbornom komisijom odredila 18. decembar kao datum vanrednih izbora za gradonačelnike Sjeverne Mitrovice, Zubinog Potoka, Leposavića i Zvečana.

Gradonačelnici sjevernih kosovskih opština sa većinskih srpskim stanovništvom podnijeli su ostavke zbog odbijanja Prištine da odgodi odluku o preregistarciji vozila i nesprovođenja Briselskog sporazuma o formiranju zajednice srpskih opština.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srpskim mladićima sa KIM određen kućni pritvor: Pretučeni dok su se vraćali sa proslave Srpskim mladićima sa KIM određen kućni pritvor: Pretučeni dok su se vraćali sa proslave
Arsenijević i Orlović pušteni iz pritvora Arsenijević i Orlović pušteni iz pritvora
Policija samoproglašenog Kosova ispituje rukovodioce srpskih ustanova Policija samoproglašenog Kosova ispituje rukovodioce srpskih ustanova
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    15h 55m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 46m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    17h 33m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    8h 59m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    11h 41m
    0