Srpska ne smije dozvoliti formiranje migrantskih centara na svojoj teritoriji

04.03.2020. 16:47
0
IZVOR: Srna

Predsjednik Odbora Narodne skupštine Republike Srpske za bezbjednost Darko Babalj naglasio je da Srpska ne smije da dozvoli formiranje migrantskih centara na svojoj teritoriji, već treba isključivo da pomogne u rješavanju problema u vezi sa očekivanim pogoršanjem situacije kada je riječ o migrantskoj krizi.

- Republika Srpska treba da nastavi da se ponaša kao i do sada, u skladu sa zaključcima koji su već doneseni - rekao je Babalj Srni.

Prema njegovim riječima, situacija je zabrinjavajuća i iziskuje jačanje koordinacije između Savjeta ministara i vlada Republike Srpske i Federacije BiH.

- Strategije koje su usvojene moraju biti primijenjene, ali je problem što resursi kojima BiH raspolaže nisu dovoljni da sačuvamo svoju granicu. Ovo je problem kojem treba najozbiljnije pristupiti i iznaći rješenje koje najmanje boli sve strane - ukazao je Babalj, koji je poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Babalj je ocijenio da je BiH mali igrač u velikoj igri kakva je migrantska kriza i da će biti dobro ako bar bude umanjena šteta koju ona nosi sa sobom.

Komentari 0
Povezane vijesti
Babalj: Građani danas ispaštaju zbog Dodikovih neispunjenih obećanja prema Amerikancima Babalj: Građani danas ispaštaju zbog Dodikovih neispunjenih obećanja prema Amerikancima
Babalj: Neka SNSD objasni zanatlijama zašto prije hrane za svoju porodicu, moraju da plate PDV Zoranu Tegeltiji Babalj: Neka SNSD objasni zanatlijama zašto prije hrane za svoju porodicu, moraju da plate ...
Babalj komentarisao Stevandićevo pismo: Narod vam neće oprostiti Babalj komentarisao Stevandićevo pismo: Narod vam neće oprostiti
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    23h 48m
    1
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    21h 47m
    1
  • Partizan mijenja ime!
    14h 29m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    19h 2m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    16h 36m
    2