Српска не смије дозволити формирање мигрантских центара на својој територији

04.03.2020. 16:47
0
ИЗВОР: Srna

Предсједник Одбора Народне скупштине Републике Српске за безбједност Дарко Бабаљ нагласио је да Српска не смије да дозволи формирање мигрантских центара на својој територији, већ треба искључиво да помогне у рјешавању проблема у вези са очекиваним погоршањем ситуације када је ријеч о мигрантској кризи.

- Република Српска треба да настави да се понаша као и до сада, у складу са закључцима који су већ донесени - рекао је Бабаљ Срни.

Према његовим ријечима, ситуација је забрињавајућа и изискује јачање координације између Савјета министара и влада Републике Српске и Федерације БиХ.

- Стратегије које су усвојене морају бити примијењене, али је проблем што ресурси којима БиХ располаже нису довољни да сачувамо своју границу. Ово је проблем којем треба најозбиљније приступити и изнаћи рјешење које најмање боли све стране - указао је Бабаљ, који је посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске.

Бабаљ је оцијенио да је БиХ мали играч у великој игри каква је мигрантска криза и да ће бити добро ако бар буде умањена штета коју она носи са собом.

Коментари 0
Повезане вијести
Бабаљ: Грађани данас испаштају због Додикових неиспуњених обећања према Американцима Бабаљ: Грађани данас испаштају због Додикових неиспуњених обећања према Американцима
Бабаљ: Нека СНСД објасни занатлијама зашто прије хране за своју породицу, морају да плате ПДВ Зорану Тегелтији Бабаљ: Нека СНСД објасни занатлијама зашто прије хране за своју породицу, морају да плате ...
Бабаљ коментарисао Стевандићево писмо: Народ вам неће опростити Бабаљ коментарисао Стевандићево писмо: Народ вам неће опростити
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    14h 16m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    13h 0m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    7h 45m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    4h 44m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    4h 50m
    0