Srpski povratnici u Visokom uznemireni

14.06.2022. 13:29
0
IZVOR: rtrs.tv

Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije najoštrije osuđuje ubistvo 65-godišnje srpske povratnice Nade Radulović iz sela Maurovići, za koje je osumnjičen Bošnjak M. H. te porodici izražava najdublje saučešće, navodi se u saopštenju.

Ovo ubistvo je veoma uznemirilo malobrojne srpske povratnike u Visokom.

Iz Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije poručuju kako je poražavajuće da se nakon toliko godina poslije rata dešavaju ovakve stvari.

- Trebamo svi gledati naprijed i kako da ovim ljudima obezbijedimo normalne uslove za život i olakšamo ga - navodi se u saopštenju.

Iako se mnogo toga u prethodnom periodu uradilo na rješavanju problema izbjeglica, raseljenih lica i povratnika, ima još mnogo posla da se uradi.

Institucije su te koje trebaju da doprinesu rješavanju dugogodišnjih problema ove populacije i stvaranju još boljih i kvalitetnijih uslova za održivi povratak, jer je cilj da ljudi koji su se vratili na svoja prijeratna ognjišta ostanu tu da žive zajedno sa svojim porodicama i komšijama, a ne da strahuju za sopstvene živote.

Ovo je samo još jedan dokaz da su srpski povratnici u FBiH potpuno marginalizovani, a odsustvo bilo kakve reakcije od nadležnih organa Federacije na ovo svirepo ubistvo samo potvrđuje tu činjenicu.

Komentari 0
Povezane vijesti
U saobraćajnoj nezgodi povrijeđen motociklista U saobraćajnoj nezgodi povrijeđen motociklista
Prava Srba u FBiH se masovno krše, nerijetko im ugroženi životi Prava Srba u FBiH se masovno krše, nerijetko im ugroženi životi
Ubijen lider "Al Kaide" Ubijen lider "Al Kaide"
Najčitanije
 • U saobraćajnoj nesreći u Potkrajevima poginulo jedno lice
  23h 23m
  0
 • U Palama traže radnika i nude platu od 4.500 KM
  6h 19m
  12
 • Suncobran ubio ženu
  5h 7m
  0
 • Šarović i Trivić na Romaniji
  22h 14m
  0
 • Skupština dala konačno ime - Republika Srpska
  9h 30m
  0