Српски повратници у Високом узнемирени

14.06.2022. 13:29
0
ИЗВОР: rtrs.tv

Републички секретаријат за расељена лица и миграције најоштрије осуђује убиство 65-годишње српске повратнице Наде Радуловић из села Мауровићи, за које је осумњичен Бошњак М. Х. те породици изражава најдубље саучешће, наводи се у саопштењу.

Ово убиство је веома узнемирило малобројне српске повратнике у Високом.

Из Републичког секретаријата за расељена лица и миграције поручују како је поражавајуће да се након толико година послије рата дешавају овакве ствари.

- Требамо сви гледати напријед и како да овим људима обезбиједимо нормалне услове за живот и олакшамо га - наводи се у саопштењу.

Иако се много тога у претходном периоду урадило на рјешавању проблема избјеглица, расељених лица и повратника, има још много посла да се уради.

Институције су те које требају да допринесу рјешавању дугогодишњих проблема ове популације и стварању још бољих и квалитетнијих услова за одрживи повратак, јер је циљ да људи који су се вратили на своја пријератна огњишта остану ту да живе заједно са својим породицама и комшијама, а не да страхују за сопствене животе.

Ово је само још један доказ да су српски повратници у ФБиХ потпуно маргинализовани, а одсуство било какве реакције од надлежних органа Федерације на ово свирепо убиство само потврђује ту чињеницу.

Коментари 0
Повезане вијести
Након свађе суграђанину пуцао у главу Након свађе суграђанину пуцао у главу
Ужас у Центру за социјални рад: Убио бившу жену и ранио њеног брата Ужас у Центру за социјални рад: Убио бившу жену и ранио њеног брата
Наставља се потрага за тијелом двогодишње Данке Наставља се потрага за тијелом двогодишње Данке
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    10h 25m
    0
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    1h 33m
    1
  • Снијег поново забијелио БиХ
    22h 46m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    4h 16m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    21h 34m
    0