Srpskim reprezentativcima uručeni diplomatski pasoši

01.10.2019. 17:53
0
IZVOR: srpskainfo.com

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije izdalo je saopštenje u kome se navodi da je Ivica Dačić, prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova, uručio danas diplomatske pasoše članovima muške seniorske reprezentacije Srbije.

U saopštenju Ministarstva, koje prenosimo u cjelosti, stoji:

– Dodjeljivanje diplomatskih pasoša i zvanja ambasadora dobre volje Republike Srbije vama šampionima Evrope je najmanje što ova država i Ministarstvo spoljnih poslova mogu da urade za vas, u odnosu na ono što ste vi uradili za našu zemlju i narod. Rekao sam vam da odavno neka medalja nije ovako emotivno odjeknula među našim narodom. Srbiji su potrebne pobjede i njima pokazujemo da smo kao zemlja i narod vredni poštovanja. Mi se ponosima vama i volio bih da svi ambasadori budu kao vi. Želim da sa ovim pasošem osvojite što više medalja za našu zemlju i narod. – izjavio je šef srpske diplomatije.

Nakon ministra Dačića prisutnima se obratio i Nemanja Petrić, kapiten reprezentacije, koji je u ime cijele reprezentacije zahvalio na dodjeli diplomatskih pasoša i zvanja ambasadora dobre volje.

– Velika nam je čast što smo danas ovde i zahvalio bih prvom potpredsjedniku Vlade i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću i Ministarstvu spoljnih poslova na ovoj privilegiji koju su nam danas ukazali. Mi smo se uvijek borili da časno predstavljamo našu državu i naš narod. Drago nam je da sad postajemo ambasadori dobre volje zvanično i još više ćemo se truditi da Srbiju predstavimo u najboljem svjetlu. – izjavio je Nemanja Petrić.

Prijemu u Ministarstvu inostranih poslova prisustvovali su Zoran Gajić, predsednik OSS, i Ivan Knežević, generalni sekretar OSS.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Dječak pao kroz prozor osnovne škole Dječak pao kroz prozor osnovne škole
Groblje kućnih ljubimaca u Beogradu funkcioniše po strogim pravilima - šta treba znati Groblje kućnih ljubimaca u Beogradu funkcioniše po strogim pravilima - šta treba znati
Majdov suspendovan na pet mjeseci jer se prekrstio Majdov suspendovan na pet mjeseci jer se prekrstio
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    15h 33m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 24m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    17h 11m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    8h 37m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    11h 19m
    0