Vlačić: Šta je sa Galerijom "Kućanski"? (VIDEO)

22.10.2020. 22:24
0
IZVOR: Katera/BN

U novembru ove godine, navršiće se četiri godine od smrti akademika Boška Kućanskog koji je svoja umjetnička djela neprocjenljive vrijednosti ostavio u zadužbinu Gradu i građanima Istočnog Sarajevo, odnosno Galeriji "Kućanski" koja do danas nije završena i otvorena za posjetioce.

Opština Istočno Novo Sarajevo započela je izgradnju Galerije „Kućanski“ 2007. godine međutim, radovi nisu privedeni kraju ni poslije 13 godina.

Prema izjavama aktuelnog načelnika ove opštine Ljubiše Ćosića glavni razlog za odgađanje završetka radova na objektu je nedostatak finansijskih sredstava.

- Pored toga što nisu završeni radovi na ovom objektu, Kulturni centar zadužen je za 150 hiljada KM, čime je rad centra doveden u pitanje - rekao je Vlačić.

Iz SDS-a nude konkretna rješenja za završetak radova na Galeriji „Kućanski“.

Na prijedlog Miroslava Lučića, Skupština grada Istočno Sarajevo usvojila je odluku kojom se predviđa da Grad izdvoji 300 hiljada KM za završetak unutrašnjih radova galerije, kako bi građani konačno mogli da koriste ovaj objekat.

 Lučić je podsjetio da Grad Istočno Sarajevo konstatno ulaže u kulturu.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
"Dani tikve“ u Istočnom Sarajevu 5. i 6. oktobra "Dani tikve“ u Istočnom Sarajevu 5. i 6. oktobra
Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove
Učenicama OŠ „Petar Petrović Njegoš“ drugo mjesto na konkursu povodom 170 godina od rođenja Mihajla Pupina Učenicama OŠ „Petar Petrović Njegoš“ drugo mjesto na konkursu povodom 170 godina od rođenja ...
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    12h 44m
    0
  • Slani mafini
    22h 5m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    21h 54m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    16h 23m
    3
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    10h 53m
    0