Stanovnicima Istočne Ilidže predstavljeni planovi opštine za naredne tri godine

26.11.2019. 18:41
0
IZVOR: is-radio.com

Opština Istočna Ilidža aktivno radi na izgradnji Aerodromske ulice i njenom nastavku prema rijeci Željeznici gdje bi u 2020. godini došlo do izgradnje novog mosta, Izgradnjom mosta otvorio bi se još jedan izlaz iz naselja Vojkovići i stvorili uslovi za dolazak novih investitora. Tim povodom načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović sa saradnicima organizovao je danas Zbor građana, kako bi stanovnicima ovog dijela Opštine prezentovao grafičko rješenje projekta, čija je realizacija u toku.

Slika

Osim proširenja opštine Istočna Ilidža u privrednom smislu, izgradnja mosta će doprinijeti i rješavanju dugogodišnjeg problema stanovnika ove lokalne zajednice, a to je mogućnost spajanja na kanalizacionu mrežu. Na lokaciji budućeg mosta će se izgraditi pumpna stanica koja će se preko mosta potisnim vodom spojiti na postojeću mrežu.

Slika

Ovim projektom će se stvoriti uslovi za priključak na kanalizacionu mrežu za novih 300 korisnika, ali i buduće privredne subjekte koji svoje poslovanje nađu na području Istočne Ilidže.

Slika

Sredstva za izgradnju mosta u iznosu od milion konvertibilnih maraka planirana su u budžetu Opštine za 2020. godine i to bi bila prva faza realizacije ovog projekta. Druga faza izgradnje primarnog kolektora u dužini od 1.700 metara bila bi realizovana 2021. godine, a treća faza izgradnje sekundarnog kolektora u 2022. godini.

Komentari 0
Povezane vijesti
Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Učenici OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže posjetili Jahorinu (FOTO) Učenici OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže posjetili Jahorinu (FOTO)
Najčitanije
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    19h 10m
    3
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    20h 15m
    4
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    13h 58m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    15h 4m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    10h 12m
    0