Stop izgradnji MHE na Kasindolskoj rijeci

21.07.2020. 08:53
0
IZVOR: Katera

Aktivisti Grupe građana, u okviru inicijative 'Stop izgradnji MHE na Kasindolskoj rijeci', a u saradnji sa Sportskim ribolovnim društvom 'Željeznica' Istočno Sarajevo, u petak 24. jula 2020. godine, vršiće poribljavanje Kasindolske rijeke autohtonom vrstom potočne pastrmke.

Akcija poribljavanja kreće 24. jula ispred restorana Kula Istočno Sarajevo, u 9.30 časova.

Poribljavanje će se vršiti u gornjem i donjem toku Kasindolske rijeke, u količini od sedam hiljada komada potočne pastrmke.

Građani koji provode aktivnosti u zaustavljanju izgradnji malih hidroelektrana i uništavanja ihtio flore i faune Kasindolske rijeke, koja je već narušena izgradnjom MHE 'Podivič', podržali su ovu akciju.

Akciju su podržali i Udruženje "Resursni Arhus Centar" u BiH, Eko akcija, Koalicija za zaštitu rijeka Bih, te aktivisti brojnih eko udruženja, planinarskih društava, ribolovnih društava, lovačkih udruženja u BiH i ljubitelji prirode.

Komentari 0
Povezane vijesti
Tužbe za navodnu klevetu protiv aktivistkinja iz Istočnog Sarajeva zbog borbe za očuvanje rijeke Kasindolke Tužbe za navodnu klevetu protiv aktivistkinja iz Istočnog Sarajeva zbog borbe za očuvanje ri...
Potpisan Ugovor o izvođenju radova na izgradnji fekalne kanalizacije u Kasindolu Potpisan Ugovor o izvođenju radova na izgradnji fekalne kanalizacije u Kasindolu
Otvorena izložba fotografija o borbi za očuvanje Kasindolske rijeke (FOTO) Otvorena izložba fotografija o borbi za očuvanje Kasindolske rijeke (FOTO)
Najčitanije
  • Manja zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
    52m
    0
  • Srpski Kolorado jedinstven u Evropi: Čudo prirode za koje mnogi nisu čuli (VIDEO)
    15h 13m
    0
  • Božović: Glasati odgovorno i pošteno za tim koji je u Istočnu Ilidžu doveo privrednike i nova radna mjesta
    20h 51m
    1
  • Vanilice sa orasima
    21h 40m
    0
  • Šahista Predrag Batinić prvak Grada Istočno Sarajevo
    16h 44m
    0