Стоп изградњи МХЕ на Касиндолској ријеци

21.07.2020. 08:53
0
ИЗВОР: Катера

Активисти Групе грађана, у оквиру иницијативе 'Стоп изградњи МХЕ на Касиндолској ријеци', а у сарадњи са Спортским риболовним друштвом 'Жељезница' Источно Сарајево, у петак 24. јула 2020. године, вршиће порибљавање Касиндолске ријеке аутохтоном врстом поточне пастрмке.

Акција порибљавања креће 24. јула испред ресторана Кула Источно Сарајево, у 9.30 часова.

Порибљавање ће се вршити у горњем и доњем току Касиндолске ријеке, у количини од седам хиљада комада поточне пастрмке.

Грађани који проводе активности у заустављању изградњи малих хидроелектрана и уништавања ихтио флоре и фауне Касиндолске ријеке, која је већ нарушена изградњом МХЕ 'Подивич', подржали су ову акцију.

Акцију су подржали и Удружење "Ресурсни Архус Центар" у БиХ, Еко акција, Коалиција за заштиту ријека Бих, те активисти бројних еко удружења, планинарских друштава, риболовних друштава, ловачких удружења у БиХ и љубитељи природе.

Коментари 0
Повезане вијести
Тужбе за наводну клевету против активисткиња из Источног Сарајева због борбе за очување ријеке Касиндолке Тужбе за наводну клевету против активисткиња из Источног Сарајева због борбе за очување ри...
Потписан Уговор о извођењу радова на изградњи фекалне канализације у Касиндолу Потписан Уговор о извођењу радова на изградњи фекалне канализације у Касиндолу
Отворена изложба фотографија о борби за очување Касиндолске ријеке (ФОТО) Отворена изложба фотографија о борби за очување Касиндолске ријеке (ФОТО)
Најчитаније
  • Српски Колорадо јединствен у Европи: Чудо природе за које многи нису чули (ВИДЕО)
    13h 5m
    0
  • Божовић: Гласати одговорно и поштено за тим који је у Источну Илиџу довео привреднике и нова радна мјеста
    18h 43m
    1
  • Служен парастос за погинуле и умрле припаднике Српске гарде Илиџа (ФОТО)
    22h 28m
    0
  • Ванилице са орасима
    19h 32m
    0
  • Шахиста Предраг Батинић првак Града Источно Сарајево
    14h 36m
    0