Stranke vladajuće koalicije žale SDS zbog odluke CIK-a

31.05.2024. 21:23
4
IZVOR: BN

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da je skandalozna, nečuvena i sramna odluka CIK-a o zabrani izlaska na izbore SDS-u, kojom se podrivaju temelji demokratije u Republici Srpskoj i BiH.

Cvijanović je istakla da je tragično to što domaće institucije nastupaju tako restriktivno prema pravnim i fizičkim licima, a na primjeru SDS-a, vidimo i političkim subjektima bez bilo kakve sudske presude, već samo zato što je neko iz inostranstva ili neka tuđa vlada odlučila da joj nešto nije po volji.

- Ovo je još jedan dokaz da je ovaj saziv CIK-a ništa drugo do poluga u rukama stranaca. Zaista se postavlja pitanje zašto su banke u potpunosti gasile tekuće i druge račune umjesto da su onemogućile one funkcije koje se i prate po pravilima Ofaka - ukazala je Cvijanović za Srnu.

Ona je istakla da je apsolutno neprihvatljivo da se u podaničkom maniru samo izignoriše situacija u kojoj se našao SDS i da je CIK tako olako pristao da onemogući ravnopravno učešće svih političkih subjekata u izbornom procesu.

- Ovo je brutalni napad na demokratiju, isto kao što je i pojava u kojoj neki stranac pojedinac može nametnuti izmjene krivičnog, izbornog ili bilo kojeg drugog zakona, umjesto institucija koje su za to ovlaštene i po Ustavu i po zakonu - zaključila je Cvijanović.

Odluku CIK-a BiH osudile su stranke vladajuće koalicije DNS, US, SP...

Komentari 4
 • Generic placeholder image
  Zavoranj 01.06.2024. 11:32
  I ja mislim da rješenje postoji ako je svima, ovim na vlasti i ovim što žele vlast da preuzmu, R Serbska iznad ličnih interesa.
  Ali ne vjerujem u to, prijeće se dogovoriti sa muslimanima nego između sebe.
  Cvrče, jedni i drugi, samo kad nije po njihovom.
 • Generic placeholder image
  Vvv 01.06.2024. 06:48
  Ako stvarno i iskreno žale, postoji rješenje.

  Republika Srpska zabrani izbore.
 • Generic placeholder image
  Krcko 31.05.2024. 22:46
  Tako je Milane. Ovim iz vladajuće garniture od tuge teku im krokodilske suze niz vrat. A u srcima i duši drago im što nemaju kokurencija na narednim izborima.
 • Generic placeholder image
  Milan 31.05.2024. 21:35
  Ma ja...koji licemjeri
Povezane vijesti
Obilježena krsna slava i 34 godine postojanja Srpske demokratske stranke (FOTO) Obilježena krsna slava i 34 godine postojanja Srpske demokratske stranke (FOTO)
Sutra slava SDS-a u Istočnoj Ilidži Sutra slava SDS-a u Istočnoj Ilidži
Opštinski odbor i zamjenik načelnika Kalinovika prešao u SDS Opštinski odbor i zamjenik načelnika Kalinovika prešao u SDS
Najčitanije
 • Bager udario biciklistu, čovjek stradao na mjestu
  20h 8m
  0
 • MUP Srpske uvodi novu praksu za plaćanje kazni
  18h 55m
  0
 • Nepoznati detalji iz života Stevana Kalembera
  24.07.2024
  0
 • Krao po plažama u Budvi, pao u policijskoj zasjedi
  15h 5m
  0
 • Uhapšeno sedam osoba, zaplijenjeno oko 20 kilograma marihuane
  17h 59m
  0