Stranke vladajuće koalicije žale SDS zbog odluke CIK-a

31.05.2024. 21:23
4
IZVOR: BN

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da je skandalozna, nečuvena i sramna odluka CIK-a o zabrani izlaska na izbore SDS-u, kojom se podrivaju temelji demokratije u Republici Srpskoj i BiH.

Cvijanović je istakla da je tragično to što domaće institucije nastupaju tako restriktivno prema pravnim i fizičkim licima, a na primjeru SDS-a, vidimo i političkim subjektima bez bilo kakve sudske presude, već samo zato što je neko iz inostranstva ili neka tuđa vlada odlučila da joj nešto nije po volji.

- Ovo je još jedan dokaz da je ovaj saziv CIK-a ništa drugo do poluga u rukama stranaca. Zaista se postavlja pitanje zašto su banke u potpunosti gasile tekuće i druge račune umjesto da su onemogućile one funkcije koje se i prate po pravilima Ofaka - ukazala je Cvijanović za Srnu.

Ona je istakla da je apsolutno neprihvatljivo da se u podaničkom maniru samo izignoriše situacija u kojoj se našao SDS i da je CIK tako olako pristao da onemogući ravnopravno učešće svih političkih subjekata u izbornom procesu.

- Ovo je brutalni napad na demokratiju, isto kao što je i pojava u kojoj neki stranac pojedinac može nametnuti izmjene krivičnog, izbornog ili bilo kojeg drugog zakona, umjesto institucija koje su za to ovlaštene i po Ustavu i po zakonu - zaključila je Cvijanović.

Odluku CIK-a BiH osudile su stranke vladajuće koalicije DNS, US, SP...

Komentari 4
  • Generic placeholder image
    Zavoranj 01.06.2024. 11:32
    I ja mislim da rješenje postoji ako je svima, ovim na vlasti i ovim što žele vlast da preuzmu, R Serbska iznad ličnih interesa.
    Ali ne vjerujem u to, prijeće se dogovoriti sa muslimanima nego između sebe.
    Cvrče, jedni i drugi, samo kad nije po njihovom.
  • Generic placeholder image
    Vvv 01.06.2024. 06:48
    Ako stvarno i iskreno žale, postoji rješenje.

    Republika Srpska zabrani izbore.
  • Generic placeholder image
    Krcko 31.05.2024. 22:46
    Tako je Milane. Ovim iz vladajuće garniture od tuge teku im krokodilske suze niz vrat. A u srcima i duši drago im što nemaju kokurencija na narednim izborima.
  • Generic placeholder image
    Milan 31.05.2024. 21:35
    Ma ja...koji licemjeri
Povezane vijesti
Božović: Oslobođenje od nenarodne vlasti će krenuti iz Istočne Ilidže Božović: Oslobođenje od nenarodne vlasti će krenuti iz Istočne Ilidže
SDS iz Banjaluke krenuo u veliku narodnu pobjedu: Biće opet VOLjA NARODA! SDS iz Banjaluke krenuo u veliku narodnu pobjedu: Biće opet VOLjA NARODA!
OO SDS-a Istočna Ilidža otvara predizbornu kampanju OO SDS-a Istočna Ilidža otvara predizbornu kampanju
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 20m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    10h 2m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 30m
    0
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    7h 0m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 51m
    1