Sufinansiranje banjske rehabilitacije za penzionere u Istočnom Novom Sarajevu

26.04.2024. 11:59
0
IZVOR: srna.rs

Opština Istočno Novo Sarajevo sufinansiraće 50 odsto troškova za penzionere koji u toku godine budu boravili na banjsko-klimatskom liječenju ili rehabilitaciji u banjama u Republici Srpskoj.

- Ostalih 50 odsto troškova snosiće penzioneri - rekao je načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić i dodao da je ovaj projekat usklađen u dogovoru sa Udruženjem penzionera Istočnog Novog Sarajeva.

On je pozvao sve penzionere da se informišu o ovom pozivu koji je otvoren do 17. maja.

- Ovo je odraz naše posvećenosti socijalnoj politici i brizi o starijima, koji su svojim radom doprinijeli razvoju ove lokalne zajednice - rekao je Katić na konferenciji za novinare.

Katić je naveo da su iz budžeta opštine izdvojena znatna sredstva kako bi bio omogućen odlazak što većeg broja penzionera u banju.

- Cilj nam je da što više penzionera ima priliku da ode na banjsko liječenje ili rehabilitaciju, ali će prednost imati oni sa najnižim penzijama, kao i najstariji - napomenuo je Katić.

Predsjednik Udruženja penzionera Istočnog Novog Sarajeva Žarko Krsman zahvalio je opštinskom rukovodstvu koje, kako je rekao, uvijek nastoji da pomogne najstarijoj populaciji.

- Naši penzioneri su i do sada, kroz ugovore Udruženja sa banjama, imali olakšice prilikom odlaska u banju - naveo je Krsman.

Komentari 0
Povezane vijesti
Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita
Pretresi u Istočnom Novom Sarajevu, jedno lice lišeno slobode Pretresi u Istočnom Novom Sarajevu, jedno lice lišeno slobode
Najčitanije
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    22h 27m
    0
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    11h 40m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    11h 11m
    1
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    11h 34m
    0
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    7h 27m
    0