Суфинансирање бањске рехабилитације за пензионере у Источном Новом Сарајеву

26.04.2024. 11:59
0
ИЗВОР: srna.rs

Општина Источно Ново Сарајево суфинансираће 50 одсто трошкова за пензионере који у току године буду боравили на бањско-климатском лијечењу или рехабилитацији у бањама у Републици Српској.

- Осталих 50 одсто трошкова сносиће пензионери - рекао је начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић и додао да је овај пројекат усклађен у договору са Удружењем пензионера Источног Новог Сарајева.

Он је позвао све пензионере да се информишу о овом позиву који је отворен до 17. маја.

- Ово је одраз наше посвећености социјалној политици и бризи о старијима, који су својим радом допринијели развоју ове локалне заједнице - рекао је Катић на конференцији за новинаре.

Катић је навео да су из буџета општине издвојена знатна средства како би био омогућен одлазак што већег броја пензионера у бању.

- Циљ нам је да што више пензионера има прилику да оде на бањско лијечење или рехабилитацију, али ће предност имати они са најнижим пензијама, као и најстарији - напоменуо је Катић.

Предсједник Удружења пензионера Источног Новог Сарајева Жарко Крсман захвалио је општинском руководству које, како је рекао, увијек настоји да помогне најстаријој популацији.

- Наши пензионери су и до сада, кроз уговоре Удружења са бањама, имали олакшице приликом одласка у бању - навео је Крсман.

Коментари 0
Повезане вијести
Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
Вуковцима бесплатно полагање возачког испита Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    14h 0m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    13h 31m
    2
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    13h 54m
    0
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    9h 47m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    5h 42m
    2