Superiorna Srbija u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

28.08.2023. 18:40
0
IZVOR: nezavisne.com

Odbojkašice Srbije slavile su protiv Švedske u osmini finala Evropskog prvenstva. Srpske gracije ubjedljivo su slavile rezultatom 3:0 u setovima (25:17, 25:13, 25:16).

Odlično je Srbija počela prvi set, poenima Tijane Bošković povele su odbojkašice 3:1, ali je u nastavku uslijedila mini serija Šveđanki. Ipak, do kraja seta taktički savršeno, bez srljanja igrale su izabranice Đovanija Gvidetija koje su nakon 25 minuta vodile 1:0 u setovima. 

Treba istaći odličnu defanzivnu igru Srpkinja koje su upisale četiri bloka. Sedam poena postigla je Tijana Bošković. Prijem Srbije bio je odličan, a za to su najzaslužnije Bianka Buša i Aleksandra Uzelac.

Drugi set otvorile su igračice u žutim dresovima serijom 3:1. Uslijedio je veliki pad u igri, te je Srbija došla do vođstva 20:9, uz nevjerovatnu seriju 10:1 srpskih odbojkašica koje u do kraja rutinski privele set kraju, dobivši ga rezultatom 25:13

Nisu odbojkašice Srbije odustajale od svoje igre ni u trećem setu. Dobar prijem otvarao je priliku za dobre napade, a to je donijelo igru za koju rivalke nisu imale rješenja. Kao i cijeli meč, i treći set ubjedljivo dobija Srbija - 25:16. 

Treba istaći da je u cijelom meču reprezentacija koju predvodi Italijan Gvideti imala samo osam načinjenih grešaka, prenose "Novosti".

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Paljanka Nataša Pavlović najbolja poenterka prvenstva BiH Paljanka Nataša Pavlović najbolja poenterka prvenstva BiH
Do aprila prijedlog za obavezno služenje vojnog roka u Srbiji Do aprila prijedlog za obavezno služenje vojnog roka u Srbiji
U toku saslušanje osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić U toku saslušanje osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    10h 55m
    8
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    13h 26m
    0
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    11h 9m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    11h 1m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    3h 16m
    0