Супериорна Србија у четвртфиналу Европског првенства

28.08.2023. 18:40
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Одбојкашице Србије славиле су против Шведске у осмини финала Европског првенства. Српске грације убједљиво су славиле резултатом 3:0 у сетовима (25:17, 25:13, 25:16).

Одлично је Србија почела први сет, поенима Тијане Бошковић повеле су одбојкашице 3:1, али је у наставку услиједила мини серија Швеђанки. Ипак, до краја сета тактички савршено, без срљања играле су изабранице Ђованија Гвидетија које су након 25 минута водиле 1:0 у сетовима. 

Треба истаћи одличну дефанзивну игру Српкиња које су уписале четири блока. Седам поена постигла је Тијана Бошковић. Пријем Србије био је одличан, а за то су најзаслужније Бианка Буша и Александра Узелац.

Други сет отвориле су играчице у жутим дресовима серијом 3:1. Услиједио је велики пад у игри, те је Србија дошла до вођства 20:9, уз невјероватну серију 10:1 српских одбојкашица које у до краја рутински привеле сет крају, добивши га резултатом 25:13

Нису одбојкашице Србије одустајале од своје игре ни у трећем сету. Добар пријем отварао је прилику за добре нападе, а то је донијело игру за коју ривалке нису имале рјешења. Као и цијели меч, и трећи сет убједљиво добија Србија - 25:16. 

Треба истаћи да је у цијелом мечу репрезентација коју предводи Италијан Гвидети имала само осам начињених грешака, преносе "Новости".

 

Коментари 0
Повезане вијести
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    5h 47m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    5h 29m
    0
  • Наоружани нападачи усред дана убили мисицу Еквадора
    22h 57m
    0
  • Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ
    20h 4m
    0
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    6h 23m
    1