Suspendovani tviter nalozi više srpskih ambasada

22.08.2022. 18:01
0
IZVOR: Tanjug

Tviter nalozi ambasada Republike Srbije u Jermeniji, Iranu, Indoneziji, Nigeriji, Zimbabveu, Gani i Kuvajtu, kao i Generalnog konzulata u Čikagu, suspendovani su 18. avgusta, bez ikakvog obrazloženja ili prethodne poruke kojom bi se ukazivalo na eventualne povrede pravila komuniciranja na toj društvenoj mreži, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova.

- Ne ulazeći u poslovnu politiku kompanije ''Tviter'', ukazujemo da je nedopustivo da diplomatska predstavništva jedne demokratske države koja nije izložena bilo kakvim sankcijama budu cenzurisana na ovaj način, pogotovo ako se uzme u obzir da su neki od pomenutih profila nedavno otvoreni i da nisu bili aktivni, a da na preostalima nije bilo nijednog sadržaja koji bi se mogao opisati kao neprimeren - navodi MSP u saopštenju.

Republika Srbija, kako se ističe, zemlja je čije je strateško opredjeljenje članstvo u Evropskoj uniji, i naše političke i demokratske standarde, a oni uključuju i medijske slobode, prilagođavamo najvišim evropskim standardima.

- Zato je i apsurdno što je niz naših diplomatsko-konzularnih predstavništava cenzurisano na jednoj društvenoj mreži, koja se hvali time da promoviše demokratiju i pluralizam mišljenja - ocjenjuje se u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije obratilo se kompaniji ''Tviter'' sa zahtjevom da nalozi srpskih diplomatsko-konzularnih predstavništava budu odblokirani.

Podsjeća se da je tviter nalog prošle sedmice bez ikakvog obrazloženja bio blokiran i direktoru Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arnou Gujonu, i da mu je u međuvremenu odblokiran.

- Izražavamo nadu da blokada tviter naloga naših diplomatsko-konzularnih predstavništava nije deo pokušaja da se Srbija spreči i ućutka u borbi za istinu, pre svega o situaciji na Kosovu i Metohiji - naveo je MSP u saopštenju.

Komentari 0
Povezane vijesti
„Google“ za nekoliko dana kreće sa velikim brisanjem naloga: Evo kako da sačuvate svoj „Google“ za nekoliko dana kreće sa velikim brisanjem naloga: Evo kako da sačuvate svoj
Mask traži novog direktora za "Tviter" Mask traži novog direktora za "Tviter"
Mask pokrenuo glasanje na „Tviteru“ o povratku Trampovog naloga Mask pokrenuo glasanje na „Tviteru“ o povratku Trampovog naloga
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    15h 38m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 29m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    17h 16m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    8h 42m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    11h 24m
    0