Sutra obilježavanje Dana odbrane Vojkovića, Grlice i Krupca

20.07.2021. 09:44
0
IZVOR: Katera

U Vojkovićima će sutra biti obilježeno 29 godina od odbrane ovog naselja, te Krupca i Grlice, čime je spriječena namjera muslimanskih snaga da zauzmu Ilidžu i krenu prema Palama.

Tim povodom u 9.00 časova u Hramu Svetog Petra Dabrobosanskog Zimonjića u Vojkovićima biće služena liturgija, a potom i pomen za poginule i umrle borce sa područja Istočne Ilidže.

Iz Boračke organizacije "Ilidžanski borac", koja je i organizator obilježavanja, najavili su da je u 10.30 časova predviđeno postrojavanje učesnika "Marša odbrane Vojkovići – Ilinjača", podizanje zastave, te druženje uz vojnički pasulj.

Napad na Vojkoviće, Grlicu i Krupac počeo je u ranim jutarnjim časovima 4. avgusta 1992. godine, a samo zahvaljujući herojskoj borbi stanovnika ovih naselja spriječena je namjera muslimanskih snaga da zauzmu Ilidžu i krenu prema Palama.

Tokom borbi koje su vođene 4. avgusta poginulo je sedam, a ranjeno 14 pripadnika Druge sarajevske brigade Vojske Republike Srpske, dok je u toku odbrambeno-otadžbinskog rata na ovom području ukupno stradalo 217 boraca.

Komentari 0
Povezane vijesti
Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO) Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO)
Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži
Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    2h 24m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    20h 56m
    1
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    15h 34m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    16h 6m
    0
  • Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
    21h 39m
    0