Sutra drugo hodočašće crkvi Presvete Bogorodice u Knežini

02.06.2021. 09:34
0
IZVOR: opstinasokolac.net

Članovi i hodočasnici Udruženja građana „Sveti Vasilije Ostroški“ iz Sokoca organizuju u četvrtak, 3. juna, na dan praznovanja Svetih cara Konstantina i carice Jelene, drugo pokloničko putovanje do crkve Presvete Bogorodice u Knežini.

Uz blagoslov sveštenstva crkvene opštine Sokolac, poklonici će se okupiti u porti crkve Svetog proroka Ilije u Sokocu, odakle kreću na put u 6 časova.

- Na ovo pokloničko putovanje samostalno mogu da krenu lica starija od 15 godina, a za one mlađe potrebno je prisustvo barem jednog od roditelja ili druge punoljetne osobe. Svi koji imaju želju da nam se pridruže mogu se prijaviti na broj telefona 066/655-757 ili na dan polaska mogu doći u portu hrama Romanijske Lazarice u Sokocu nešto prije 6 časova“ rekao je predsjednik UG „Sveti Vasilije Ostroški - Dejan Elez.

Manastirska crkva u Knežini posvećena je Svetom caru Konstantinu i carici Jeleni.

Komentari 0
Povezane vijesti
U akciji u Sokocu prikupljeno 60 jedinica krvi U akciji u Sokocu prikupljeno 60 jedinica krvi
Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici
Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji
Najčitanije
  • Vojno vozilo koje je smrskalo "ford" teže i od autobusa
    6h 37m
    2
  • Danas Sveti Joakim i Ana
    8h 30m
    0
  • Malim herojima u borbi za život potrebna podrška društva
    7h 50m
    0
  • Treslo se tlo: Zemljotres kod Kneževa
    6h 26m
    0
  • Kakvo nas vrijeme sutra očekuje?
    2h 30m
    0