Sutra kiša i pad temperature, poslije podne postepeno razvedravanje

10.10.2024. 15:35
0
IZVOR: srna.rs

U Republici Srpskoj i FBiH sutra se očekuje kiša, a lokalno će biti i jačih pljuskova, uz maksimalnu temperaturu vazduha do 23 stepena Celzijusova.

Ujutro će se kišna zona premještati od zapada dalje na istok i jug. Prije podne biće promjenljivo do pretežno oblačno vrijeme, a kiša ili pljuskovi će biti na istoku i u Hercegovini, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na krajnjem jugu će biti sunčanije.

Poslije podne će biti svježije uz postepeno razvedravanje sa sjevera sa mogućom prolaznom kišom samo ponegdje.

Duvaće slab do umjeren vjetar, na udare pojačan, sjevernih smjerova, u Hercegovini južnih, a uveče i tamo u skretanju na sjeverni.

Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od 10 do 17, u višim predjelima sedam, a dnevna od 16 do 23, u višim predjelima 13 stepeni Celzijusovih.

U Srpskoj i FBiH danas preovladava sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica osam, Čemerno 15, Gacko i Kalinovik 18, Mrakovica 20, Kneževo 21, Drinić, Sokolac i Han Pijesak 22, Mrkonjić Grad i Sarajevo 23, Bileća i Neum 24, Mostar, Ribnik i Trebinje 25, Novi Grad, Srebrenica i Foča 26, Višegrad, Prijedor i Rudo 27, Banjaluka, Doboj i Srbac 28, Bijeljina i Zvornik 29 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Naš grad bogatiji za dječaka Naš grad bogatiji za dječaka
Sutra pretežno oblačno, temperatura vazduha do 29 stepeni Celzijusovih Sutra pretežno oblačno, temperatura vazduha do 29 stepeni Celzijusovih
Danas razvedravanje, uveče novo naoblačenje Danas razvedravanje, uveče novo naoblačenje
Najčitanije
  • Pronađen zasad marihuane u Palama (FOTO)
    8h 28m
    0
  • U Sarajevu pokrenuto klizište (FOTO)
    20h 25m
    0
  • Pronađena Anastasija Kaurinović
    2h 45m
    2
  • Super ljudske priče iz Foče: Nemanja Trivun, heroj koji spasava živote
    6h 37m
    0
  • Jeremić: Prevencija bolesti kod zdravih žena jedan od osnovnih ciljeva Udruženja „FeminIS“
    5h 43m
    0