Sutra književno veče Snežane A. Topalović

14.03.2023. 15:43
0
IZVOR: katera.news

Matična biblioteka Istočno Sarajevo organizuje književno veče Snežane A. Topalović sutra u 19.00 časova u internet čitaonici.

O Snježaninim knjigama „Udahnuto djetinstvo“ i „Džepovi puni zvijezda“ govoriće Dejan Spasojević, urednik i izdavač, i Marica Batinić, uz muzičku pratnja Zorice i Ljubice Mrkaljević.

- Snežana A. Topalović je već svojom prvom zbirkom „Udahnuto djetinjstvo“ pokazala da je svojim pripovjedačkim darom daleko nadrasla „instant internet pisce“, a pripovijetkama u drugoj knjizi „Džepovi puni zvijezda“ dokazuje da je zreo pripovjedač - rekli su iz Matične biblioteke Istočno Sarajevo, te istakli da Snežanine knjige vraćaju u djetinjstvo, u vrijeme drugačijeg, jednostvnijeg i bezbrižnijeg života.

Kako navode iz Matične biblioteke Istočno Sarajevo, nakon zbirke priča „Udahnuto djetinjstvo“, u kojoj je autorka osvježila književnost nečim toplim, dragim, poznatim, a ipak potpuno novim, u drugoj knjizi prepoznaju se neke stare likove, ali i upoznaju novi.

- Svim likovima je zajedničko što su toliko stvarni da ih sve osjećate kao da se sa njima družite dok prolaze kroz svoje životne putanje. Čitalac poželi da razgovara sa Snežaninim junacima, da utješi tužne, ohrabri neodlučne, da se glasno nasmije sa veselima - poručili su iz Matične biblioteke Istočno Sarajevo.

Snežana Aleksić Topalović rođena je u Sarajevu 1980. godina, a počela je da piše još kao srednjoškolka. Do sada je izdala zbirku priča „Udahnuto djetinjstvo“ i drugu „Džepovi puni zvijezda“ nagrađenu na petim „Drinskim književnim susretima“ u Zvorniku.

Topalovićeva je jedan od osnivača Kluba-društva poštovalaca umjetnosti „Planeta knjiga“ u Bijeljini.

Komentari 0
Povezane vijesti
Održano književno veče Boška Milosavljevića u Han Pijesku Održano književno veče Boška Milosavljevića u Han Pijesku
Šantić - veliki pravoslavni zavjetnik Šantić - veliki pravoslavni zavjetnik
Književno veče sa Nevenom Milakovićem u Palama Književno veče sa Nevenom Milakovićem u Palama
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    21h 31m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    20h 15m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    15h 0m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    11h 59m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    12h 5m
    0